Containerisation

Door te containeriseren brengen wij apps in no-time van idee tot productie. We schalen ongelimiteerd op en af. Compleet onafhankelijk van cloud providers. In elke willekeurige programmeertaal. Vrij en onafhankelijk. Hierdoor implementeren we een mindshift in de wereld van IT.

Containerisation

Een container

Met behulp van containers wordt software op een betrouwbare manier uitgevoerd, ongeacht op welke omgeving. Verplaatsen is geen probleem. Van laptop naar testomgeving. Of van staging- naar productie. Van fysieke in een datacenter naar een private of publieke cloud.

Developers bemoeien zich alleen met wat er in de container zit. Operations houdt zich alleen bezig met de (beschikbaarheid van de) container zelf. Waar automation uitgaat van het automatiseren van bestaande werkzaamheden, maakt containerisation veel werkzaamheden overbodig.

Niets gaat meer handmatig. Ongelimiteerd op- en afschalen. Geen silo’s, schuttingen of afdelingen meer. Geen ontwikkel, test, acceptatie en productie omgeving. Eén platform voor developers en operations. Alles software-defined met automation als noodzakelijke basis. Onafhankelijk van infrastructuur. Klinkt goed, toch?

Focus op vernieuwing

Hoeveel besteed jij aan het in de lucht houden van applicaties? En aan het realiseren van functionaliteit? Een verhouding van 80/20 is iets wat wij vaak tegenkomen. Wij draaien die verhouding om: 80% focus op nieuwe functionaliteit en 20% focus op continuïteit.

Focus op vernieuwing. Dat brengt je verder. Dat brengt mogelijkheden.

Pack Ship Run IT

Vrijheid voor ontwikkelaars. Distributie zonder hick-ups. Exploitatie op basis van voorspelbare informatie. Met behulp van een containerplatform brengen wij je bestaande IT-omgeving naar het volgende niveau. We nemen afscheid van de lappendeken aan IT tools (“it voor it”) en gebruiken één geïntegreerde en gemanagede open source omgeving voor het ontwikkelen, distribueren en exploiteren van software.

De voordelen

De voordelen zijn enorm. Een lagere beheerlast. Een kostenbesparing. Zero downtime. Ongelimiteerde schaalbaarheid. Nog even door? Versnelde voortbrenging, onafhankelijk van onderliggende cloud platformen en keuze vrijheid voor developers. Iedereen blij? Bijna te mooi om waar te zijn. Toch blijkt het in vrijwel alle gevallen te kloppen. Daarom is containerisatie ook zo mooi.

Anders denken, anders doen. Innovatie werkelijk werkend. Voor ontwikkelaars en voor beheerders. Dat is containerisatie bij HCS Company.

OpenShift als platform

De dienst Containerisation vullen we bij HCS Company in met het OpenShift Container Platform van Red Hat. Maar wat is het en wat kun je ermee? Enterprise Kubernetes? Een container orkestratieplatform? Een Platform as a Service? De ultieme cloudervaring? De schakel tussen Dev en Ops? The missing link tussen je infra- en applicatielaag? Een accelerator voor je voortbrengingsproces? OpenShift is het allemaal.