15 September 2023
// Alphabet

Hoe zorg je er als leasemaatschappij voor dat je voorop blijft lopen?

Automotive

Als divisie van de BMW Group is Alphabet uitgeroepen tot beste leasemaatschappij van 2018. Met ruim 700.000 leaseauto’s zijn zij een toonaangevende leverancier van zakelijke mobiliteit in Europa.

Zij bieden organisaties de mogelijkheid om hun bedrijfsmobiliteit op een economische en duurzame manier te beheren. Het portfolio van Alphabet omvat advies en financiering, evenals slimme managementproducten en -diensten voor bedrijfsvloten.

Innovatie

Hoe zorg je er als leasemaatschappij voor dat je voorop blijft lopen? Door te blijven innoveren. Om dit te realiseren is het OASIS project in het leven geroepen waarbij een strategische keuze is gemaakt het business model van Alphabet te harmoniseren, ondersteund door één nieuw IT platform. Innovatie staat hier voorop. Met oog op de toekomst is in het project al snel de keuze gemaakt dat het hele Europese platform moet draaien op OpenShift, de Platform-as-a-Service oplossing van Red Hat. Dit is tevens het platform waar Alphabet haar mobiliteitsoplossing op ontwikkelt. Deze oplossing maakt het mogelijk dat andere teams waarde toevoegen aan de business. Bij Alphabet is de betrouwbaarheid van het platform, het optimaliseren van de ontwikkelstraat, het zoveel mogelijk automatiseren van releases conform compliance eisen en het inbouwen van functiepunten die DevOps mogelijk maakt, een continu aandachtsveld. Het verminderen van kosten door afhankelijkheden met derde partijen of het verminderen van resource-gebruik van systemen hebben ook steevast de aandacht.

Werkwijze

Alphabet is ver gevorderd met het werken volgens LeSS (Large Scale Scrum). Hierin wordt optimale aandacht en ruimte geboden aan alle multidisciplinaire feature teams die zich alle vaardigheden eigen maken om volledige functionaliteiten op te kunnen leveren. Autonomy, Mastery en Purpose zijn een leidraad in de aansturing. Door deze werkwijze zit er veel meer vaart in de ontwikkeling van het platform en de ontwikkeling van een lerende organisatie.

Resourcing

Alphabet heeft dus de nieuwste technieken en een efficiënte werkwijze omarmd. Heel gaaf. Maar om innovatie echt te realiseren heb je de beste mensen nodig! Naast de inzet van eigen medewerkers binnen het projectteam maakt Alphabet ook gebruik van een flexibele schil. En hierbij ontzorgen wij Alphabet. Door op de hoogte te zijn van de technische uitdaging en goed te begrijpen welke type persoon goed binnen het team past, is de juiste match voor Alphabet gemaakt. Drie van onze toppers zijn werkzaam binnen het OASIS project – Vincent van Dam, Jeroen van Reeven en Niels van Eeden. En waarom passen zij nou juist bij deze toonaangevende leasemaatschappij? Zij zorgen ervoor dat innovatie kan worden omgezet in een oplossing waar gebruikers blij van worden. Tevreden gebruikers van mobiliteit, daar staat Alphabet voor.

"Alphabet vindt een goed uitgebalanceerd partner eco systeem van onschatbare waarde om uiteindelijk de klant te kunnen bedienen. Diversiteit in expertise en karakters is nodig om succesvol te zijn op korte en lange termijn. HCS Company vult een belangrijke schakel in bij het doorontwikkelen van onze CI/CD Capabilities tot een niveau dat past bij ons merk: Sheer Deployment Pleasure."
Rens Voogt
IT Lead en Chief Scrum Master OASIS Driving Digital Transformation