Young Talent Programma

Dé IT'er van de toekomst. Ben jij een IT student met grote plannen? Sta jij te trappelen om een stevige dosis praktijkervaring op te doen in de richting van jouw ambitie? Beginnen jouw ogen te twinkelen als je aan de slag kunt met open source tools? En heb jij de drive om hét verschil te maken bij onze klanten? Dan zijn we op zoek naar jou!

HubSpot Video

Ons Young Talent Programma is ontwikkeld om de beste studenten op het gebied van IT te selecteren en op te leiden tot professionals. Na een selectieronde worden 5 studenten gekozen die dit traject in zullen gaan. Nieuwsgierig hoe? Lees snel verder!

The A-team voor Open Source en Red Hat Technologie

Zin om aan de slag te gaan met de beste Red Hat specialisten van Nederland? Wij zijn HCS Company, een IT-bedrijf met een missie – innovatie werkelijk werkend maken. Gaat onze telefoon, dan hoor je de ringtone van het A-Team. Wij weten als geen ander hoe Red Hat en Open Source ingezet kunnen worden om te innoveren. 

Samen met jou bouwen wij samen met onze opdrachtgevers aan eenvoudige en open IT. Verschillende personen met diverse achtergronden brengen wij bij elkaar om IT simpel te maken. Dit doen wij met onze mensen. Ruim 60 HCS’ers die een waar kennisbaken vormen. Allemaal bereid om jou te helpen en jouw vragen te beantwoorden. Met als doel om jou dé IT-professional van morgen te maken. Volledig ingespeeld op de wereld en tools van nu. 

The A-team voor Open Source en Red Hat Technologie

Wat staat je te wachten?

Let’s get real; wat staat je eigenlijk te wachten tijdens dit unieke avontuur? Wij bieden een op maat gemaakte stage (afgestemd op jouw wensen en ambitie) bij een van onze klanten, plus een vervolgtraject in een technologische richting naar keuze. Dit allemaal onder begeleiding van je eigen persoonlijke HCS-coach. Het einddoel: groei van jou als stagiair(e) naar een echte HCS medewerker.

Dit doen we in 3 stappen:

01. De stageopdracht

We starten met jouw stageopdracht. Volledig aansluitend op jouw ambities en ontwikkelkeuze. Een opdracht waar jouw ogen van gaan glunderen en je IT- hart sneller gaat kloppen.

02. Het vervolgtraject

Nadat jouw stage is afgerond ga jij je in 5 maanden specialiseren. Je draait mee met uitdagende projecten en volgt trainingen die aansluiten op je ontwikkelingsdoelstellingen. Tijdens deze hele fase word je intensief begeleid door jouw persoonlijke coach. Tijdens dit traject evalueren wij de voortgang en krijg je hulp en ondersteuning waar nodig.

03. HCS Medewerker

Aan het einde van het leertraject ben jij klaar om als professional aan de slag te gaan door te worden ingezet bij een van onze klanten, met een afgeronde opleiding. Natuurlijk als HCS’er!

Technologische richtingen

Er zijn in totaal 5 verschillende richtingen die wij aanbieden. In welke richting ga jij je specialiseren? We weten het... het is geen eenvoudige keuze.

01. Cloud Technology

De keuzerichting cloud, het antwoord op de alsmaar toenemende vraag naar Cloud technologie en expertise. De meerderheid van het bedrijfsleven zit met haar IT Infrastructuur nog in de traditionele infrastructuur.

Uiteindelijk wil het bedrijfsleven het maximale uit zijn dienst of product halen om dit te realiseren is de inzet van een vorm van cloud (of dit nu public, multi of hybride is) binnen de infrastructuur niet meer weg te denken.

Zie jij jouw toekomst als DevOps Engineer of als de specialist op het gebied van AWS?

02. Site Reliability Engineering (SRE)

Site Reliability Engineering (SRE) is een discipline die aspecten van software engineering bevat en deze toepast op de infrastructuur en operationele problemen. Denk hierbij aan build, test en release.

Het ultieme doel van een SRE zoals Google het uitdrukt is om, binnen een jaar jouw eigen baan weg te automatiseren. Je bent een allrounder of wilt dit worden, en hebt de communicatieve skills om dit over te brengen!

Zie jij jouw toekomst als SRE? Kies dan voor deze richting!

03. Containerisatie

Containerisatie, oftewel het gebruik maken van containers. Wat houdt dit in? Door te containeriseren brengen wij apps in no-time van idee tot productie. Ongelimiteerd op- en afschalen, compleet onafhankelijk van cloud providers.

Wij bij HCS Company gebruiken hiervoor het OpenShift Container Platform van Red Hat. De ultieme cloud ervaring? De schakel tussen Dev en Ops? Enterprise Kubernetes? OpenShift is het allemaal. En nog veel meer dan dat, het staat je allemaal te wachten in deze technologische keuze!

Word jij onze nieuwe OpenShift Specialist?

Nice to know: als marktleider doen wij écht de gaafste trajecten van heel Nederland ;)

04. Technisch Applicatie Beheer (TAB)

De TAB’er zoals wij het noemen binnen HCS Company, the silent hero, zorgt ervoor dat de ontwikkelde applicaties optimaal operationeel komen en belangrijker nog ook blijven. Jij overbrugt het gat tussen applicatie en technisch beheer. Zonder jou als TAB’er kan de organisatie nooit de vruchten plukken van de applicaties.

Let’s make IT happen”, wordt dit een toepasselijke lijfspreuk van jou als TAB’er?

05. Cyber Security

Een hot item in de IT wereld waarin wij nu leven. Bescherm jij na het uitvoeren van alle bovenstaande zaken onze klanten tegen een Hack aanval uit China? Zorg jij voor een beveiligde infrastructuur en bescherming van persoonsgegevens? Een leuk, uitdagend en actueel onderwerp waarbij je verzekerd bent van een mooie toekomst.

Wil jij aan de slag als Ethical Hacker of ben jij de nieuwe Cyber Security Engineer?

Het team van begeleiders

De keuze is gemaakt voor een technologische richting naar keuze. Wat volgt is de stage. Jouw stage binnen HCS Company is een feit. Een persoonlijke begeleider wordt toegewezen die met jou een mooie stageopdracht vorm gaat geven en jou hierin gaat helpen. Are you ready? This is the voice...

Start Young Talent Program

Na het maken van jouw technologische keuze en het vaststellen van jouw persoonlijke mentor gaan wij de kennismaking aan. Wij trappen het Young Talent Program af met een introductiedag. Hierin maken jullie kennis met elkaar, de begeleiders, de talenten die al werkzaam zijn bij HCS Company en enkele mensen uit het bedrijfsleven. Je wordt meteen ingezogen in het kennislandschap van HCS. 

Na deze kennismaking willen wij 1 op 1  samen met jou bepalen hoe jouw persoonlijke ontwikkelingsplan en tijd bij HCS Company eruit gaan zien. Jij stemt met jouw mentor jouw stageopdracht af. Een stage van 5 maanden met een onderwerp dat actueel is binnen jouw gekozen richting. Jouw mentor is je kennisbaken waar jij met al jouw vragen terecht kunt. Het maken van een planning, stellen van doelen, tussentijds evalueren en het bepalen van een goede voortgang.

Het doel? Een leerzame stage waar jij iets aan hebt, veel plezier aan beleefd en natuurlijk een goed eindresultaat mee behaald!

Na 5 maanden is jouw stageopdracht succesvol afgerond. Het is tijd voor de volgende stap. Tijdens het afronden van jouw studie door bieden wij jou de kans een vervolgtraject aan te gaan. Dit stelt jou in staat om al tijdens jouw studie geld te verdienen  en de opgedane kennis van jouw stage in de praktijk te gaan brengen!

Het vervolgtraject

De stage is succesvol afgerond. Jij keert terug naar school met een flinke dosis aan opgedane kennis binnen jouw techniek naar keuze binnen de door jou gekozen richting. Tijdens jouw studie bieden wij jou de mogelijkheid om in samenspraak met jouw mentor al betaalde uren te gaan maken in jouw vakgebied!

Hoe gaaf is het om al als IT’er aan de slag te gaan? En dit bij de leukste bedrijven van Nederland? Op basis van een nul-uren contract word jij bij HCS Company ingezet om mee te helpen bij de uitvoer van verschillende opdrachten vanuit onze klanten. Deze klanten zijn door ons geselecteerd en zijn met HCS Company overeen gekomen om jullie als aankomend professionals al mee te laten draaien in “the real world of IT”. Een win-win situatie. Jij krijgt al een kijkje in de keuken van een gave organisatie op een afdeling die jou aanspreekt EN verdient een goed zakcentje naast je studie!

En dan...

Jij bent inmiddels aan het afstuderen en verdient jouw geld met je 0-uren contract bij een van onze klanten. Tijdens het afstuderen schakel je nog regelmatig met jouw mentor en komt jouw studie tot een goed einde. Klaar om de IT-wereld te betreden!

Jij belt jouw begeleider die jou uitnodigt voor een gesprek bij HCS Company op kantoor. Samen stellen jullie doelen voor het behalen van certificaten die jou nog beter gaan maken in je gekozen technologische richting. Het enige dat volgt is het tekenen van het contract...

Onze Young Talent Partners. Ga jij hier het verschil maken?

Are you ready? Apply now!