// vacature

Automation Engineer

Waarom twee keer hetzelfde doen, als je het ook één keer kunt automatiseren? Precies. Zo denken wij erover en onze klanten gelukkig ook. Automatiseren is vandaag de dag niet meer uit onze wereld te denken. Het is automatiseren of geautomatiseerd worden.

FTE
Fulltime
Tijdsduur
Onbepaalde tijd
Locatie
De mooiste merken van Nederland

De uitdaging van een Automation Engineer

Wij zoeken mensen van de eerste categorie. Alles automatiseren. Voor en met onze klanten. In de vorm van een consultancy opdracht. Of misschien wel in een groter project. Samen met collega’s en “vakidioten” alles automatiseren. Alles is mogelijk.

Welke uitdaging ga jij aan?

 • Vind jij het gaaf om 300.000 switches en routers met Ansible te configureren?
 • Draai je je hand niet om voor Puppet, Ansible of liever: beide?
 • Help je graag klanten van specials naar standaarden?
 • Deel jij je GitHub Ansible scripts met ons voor een review?
 • Infrastructuur op basis van API-calls opzetten, is dat jouw vertrekpunt?
 • Ken je AWS, Azure, GKS of wil je ze leren kennen?
 • Ben je het zat om te scripten op de commandline?

En het leuke is; samen met ruim 60 enthousiaste collega’s kun je eindeloos over dit soort topics discussiëren 🙂

Kijk wie jou collega's worden
"Werken bij HCS Company is de leukste manier om samen met je collega's met je hobby bezig te zijn. Samen met de klant het doel bereiken is dan wel de kroon op je inspanningen. Daarnaast is er ook ruimte voor nog meer fun, buiten het werk."
Wilco Folkers
Senior Automation Engineer

Wij vinden jouw ontwikkeling belangrijk

Daarom maken wij samen met jou een persoonlijk opleidingstraject. Wij verzorgen interne trainingen, zodat je samen met je collega’s kan studeren voor dat ene certificaat. Ook het volgen van een officieel opleidingstraject behoort tot de mogelijkheden. Eigenlijk is alles mogelijk. En ook dit doen wij samen. Met zoveel kennis in huis staan je HCS collega’s altijd klaar om je te helpen.

Hieronder een greep uit de certificaten die passen bij ons en wat wij doen.

 • Red Hat Certified System Administrator
 • Red Hat Certified Engineer
 • Red Hat Certified Specialist in Ansible Automation
 • Red Hat Certified Specialist in OpenShift Administration
 • Red Hat Certified JBoss Administrator

Wat mag je van ons verwachten

Heel veel. Teveel om op te noemen, maar we doen toch een poging. 1x in de zes weken “bier en biefstuk”, vrijdagmiddagborrel, Texelse Blues en een weekend met HCS collega’s en partners. Daarnaast word je toegevoegd aan een WhatsApp groep vol met IT grappen.

Wat betreft salaris. Wij stimuleren ondernemerschap. Wij geloven dat wij met zijn allen bijdragen aan het succes. Daarom bieden wij naast een goed salaris, een winstuitkering en een urenregeling. Hierdoor heb jij je eigen financiën in de hand.

Vervoer is bij ons flexibel in te richten. Zolang het maar werkt. En leuk is. Heb jij liever een nieuwe leaseauto, een gave young-timer of reis je liever met het OV? Wij stemmen het met je af. En zo werkt het ook op welk device jij wil werken. Waar jij goed mee kan werken, dat regelen wij voor je.

Verlof? Meer vrije tijd? Dat kan bij ons. Als jij je urentarget behaald mag je zelf bepalen of je nog die ene reis wilt maken of liever meer uren werkt. Je eigen onderneming.

Ben jij in voor de Automation challenge? Automatiseer iets dat nog nooit eerder geautomatiseerd is.

// Contactformulier
Solliciteer direct!
Als je contact met ons wil opnemen om een nieuw project te bespreken of te solliciteren, vul dan dit contactformulier in. We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

"*" indicates required fields

Name*
Max. file size: 512 MB.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.