15 September 2023
// TUI Nederland

Automatiseer de complete infrastructuur van TUI Nederland

Travel

TUI is de grootste toerismegroep ter wereld. Het bezit reisbureaus, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en cruiseschepen.

Het vertrekpunt

Een handmatig gemanaged serverpark in Nederland. Kritieke updates die worden uitgevoerd, maar door de handmatige acties vaak foutgevoelig zijn. Groeiende IT waarvan de complexiteit toeneemt. En daarmee eventuele risico’s! Wat is de status van patch levels? Zijn password policies overal correct? Hoe veilig zijn we?

De aanpak

Wat TUI nodig had? Automation. Omgevingen die met een druk op de knop uitgerold worden. Veilig. Standaard. Gehard. Continue monitoring op zwakke plekken. Lekken die automatisch gedicht worden. Inzicht in de staat van IT, op elk gewenst moment. Continue security en compliance noemen we dat.

Door middel van een interactieve sessie hebben we de omgeving van TUI in kaart gebracht. Eventuele verbeteringen zijn direct meegenomen in de sessie en langs normenkaders gehouden zoals audit tools van de auditor, OpenSCAP en ISO / ETSI.

We hebben de parameters voor onze Ansible scripting ingevoerd en daarna geheel automatisch Smart Management (het product Satellite) uitgerold. Hiermee is er een management laag over het bestaande serverpark in Nederland aangelegd.

Het resultaat

Door bovenstaande aanpak heeft TUI flinke stappen kunnen zetten in de automatisering van de IT infrastructuur. Er is dus grip en inzicht gekomen in de huidige omgevingen. De auditor is tevreden. De Chief Information Officer is weer in controle. En TUI? Die kan zich blijven richten op droomvakanties voor haar klanten. Zonder zorgen.