15 September 2023
// Prinses Maxima Centrum
Research IT voor kinderoncologisch onderzoek
Zorg

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is in mei 2018 geopend met als missie ieder kind met kanker te genezen. Het Prinses Máxima Centrum is het Europees centrum voor kinderoncologie. Het grootste deel van het kinderoncologisch onderzoek zal hier plaatsvinden. In dit centrum beschikken ze over de modernste en best mogelijke zorg voor kinderen met kanker en hun gezin.

Het vertrekpunt

De missie van het Prinses Máxima Centrum is duidelijk: ieder kind met kanker genezen. Om dit te realiseren is er direct behoefte aan een veilige, flexibele IT ontwikkel- en productie omgeving voor research en diagnostiek. Door middel van een meerjarenprogramma realiseren wij samen met PMC Research een open IT platform, dat gebruikt wordt om research en diagnostiek te versnellen. Doordat de data van de researchers verdubbelt komend jaar is flexibiliteit gewenst. Geen probleem. Wij zijn er klaar voor.

De aanpak

Samen met de IT Research afdeling hebben wij interactief de doelen en ambities van het Prinses Máxima Centrum geïnventariseerd. Onder het motto van “zien is geloven” hebben wij de waarde van moderne technologieën als containers, container management en hybrid cloud laten zien en ervaren. Door middel van co-sourcing met het team van het Prinses Máxima Centrum voeren wij de regie op externe partijen (Vosko, Dell en KPN) en geven wij richting op een agile methodiek aan onderwerpen als monitoring, storage, networking en migratie van werkplekken.

Door het inzetten van de Enterprise open source van Red Hat is het Prinses Maxima Centrum voorzien van innovatieve en toekomst vaste open software. Door middel van een onderhoudscontract zorgt Red Hat voor een continue stroom van innovatie en borgt zij de samenwerking van verschillende open source producten. Hierdoor kunnen de informatici zich richten op de resultaten van de onderzoeken in plaats van de middelen waarmee ze hun onderzoek uitvoeren.

Het resultaat

Een state-of-the-art research omgeving voor kinderoncologisch onderzoek- en diagnostiek. Een IT omgeving die is voorbereid op de groei in de toekomst. Het platform maakt gebruikt van zowel on-premise infrastructuur (virtualisatie, cloud) als publieke cloud infrastructuur en voldoet aan wetgeving en informatiebeveiliging (o.a. AVG, NEN7510, ISO27001).

Door de flexibiliteit in de omgeving kunnen wij kosten zo laag mogelijk houden. Bio-informatici kunnen veilig research doen en hoeven ondanks de exponentiele groei niet afhankelijk te zijn van wachttijden in de IT-Research omgeving. Selfservice is de norm. Snelheid in onderzoek leidt tot meer en betere resultaten bij het genezen van kinderkanker.

Meer weten? Lees de gehele klantencase.