13 July 2023

Tech Tribes versterkt Open Source ambities met specialist Xifeo

Marko Seunninga
Nieuws

Fantastisch nieuws voor de open source community! Tech Tribes heeft aangekondigd dat Xifeo ICT B.V. zich per 12 juli aansluit bij de IT-dienstverlener.

Peter Vader, CEO van Xifeo, is erg enthousiast over de samenwerking: “Onze wens om aan te sluiten biedt meer doorgroeimogelijkheden aan collega’s van beide organisaties en men kan zich breder ontwikkelen. Ook voor alle klanten binnen Tech Tribes belooft deze samenwerking veel goeds. Xifeo brengt extra kennis in op het gebied van inframonitoring en Microsoft engineering.”

Xifeo is een organisatie met ruim 30 professionals uit Almere die zich richt op het moderniseren van infrastructuur en het ondersteunen van developers en (data) engineers. HCS Company is met ruim 75 consultants gespecialiseerd in implementaties van hybride platformen en volledige standaardisering en automatisering van infrastructuur. Samen versterken deze bedrijven elkaars ambities en missie. Maar het mooiste van alles: beide herkennen zich in dezelfde kernwaarden en cultuur: kwaliteit en fun.

“De samenwerking met Open Source specialisten van Xifeo biedt HCS Company mooie kansen op het gebied van kennisontwikkeling en gezamenlijke klantbenadering”, aldus Karen van Diepen, directeur HCS Company. “Door onze gedeelde open source missie en diversiteit aan experts kunnen wij onze klanten nog beter bedienen en innovatieve oplossingen bieden die passen bij de uitdagingen van vandaag en morgen.”

Samen met HCS Company en Kangaroot, dat zich afgelopen mei aangesloten heeft bij het Tech Tribes collectief, ontstaat er met Xifeo een krachtig samenwerkingsverband met veel kennis en ervaring in de wereld van Open Source en daarmee de grootste gespecialiseerde Open Source IT-dienstverlener. Gecombineerd met de bedrijven Axxes en Euricom, twee grote spelers op de Belgische markt op het gebied van business consulting en software engineering, is het Tech Tribes collectief een krachtige speler binnen de Lage Landen. Een verfrissend en volwaardig alternatief voor de klassieke “system integrators”.

Volgens de Managing Partner van Tech Tribes, Marko Seunninga, sluit de komst van Xifeo naadloos aan bij de droom om het alternatief te zijn voor de gevestigde orde. “Dat het anders moet en anders kan in de IT weten we allemaal, maar het doorbreken van gewoonten is lastig. We zien onze no-nonsens aanpak en het inzetten van open source technologie als een krachtig antwoord op veel technologische en organisatorische worstelingen van vandaag. Met de komst van Xifeo zijn we weer een stap dichter bij het verwezenlijken van deze droom.”

Over Tech Tribes


Met de komst van Xifeo telt het Tech Tribes collectief vijf Tribes, samen goed voor meer dan 700 digitale specialisten. Iedere Tribe kent en behoudt een eigen cultuur en technologische focus. Samen delen ze een visie over hoe ze met mensen omgaan en op welke wijze ze hun klanten helpen. Tech Tribes heeft zes locaties in de Lage Landen, zodat klanten en collega’s altijd dichtbij zijn. Klanten mogen rekenen op pure expertise in onder andere Business Technology Consulting, Software Engineering & Testing en Open Hybride Platformen.