20 September 2022

Stef Robbe

Stef Robbe
Young Talent Programma

HCS Company vindt het belangrijk om te investeren in de IT’ers van de toekomst. En daar kan jij ook bij horen! Stef Robbe ging je voor en liep stage bij HCS Company bij Rijkswaterstaat. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees dan snel verder.

Iedereen weet dat het soms lastig is om een passende stageplaats te vinden. Na wat rondkijken en gesprekken te hebben gevoerd bij andere bedrijven ben ik via een medestudent in contact gekomen met HCS Company.

Derdejaars stage 

Ik wilde graag wat doen met Linux en Cyber-security en binnen een complexe omgeving veel leer- en werkervaring opdoen. Deze richting (Linux) komt niet veel voor bij mijn mede-studenten maar gelukkig kon ik bij HCS Company wel terecht met mijn vraag! Nadat ik gekoppeld werd aan mijn persoonlijke stagebegeleider ben ik begonnen aan mijn afstudeerstage bij HCS Company. De opdracht heb ik uitgevoerd voor een belangrijke klant; Rijkswaterstaat.

Afstudeerstage

Ik heb voor Rijkswaterstaat een scanstraat ontworpen en ingericht zodat Rijkswaterstaat real-time inzicht heeft in de hardenings-status van zijn systemen. De afstudeerstage was een leuke uitdaging door het hoge niveau, maar dankzij de begeleiding van HCS-collega’s is alles goed verlopen. Daarnaast was het erg leuk om samen met een andere vriend bij dezelfde klant te kunnen afstuderen. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd met een erg mooi cijfer en heb ik een flinke dosis extra kennis en ervaring!

HCS Company voor de toekomst

De sfeer binnen HCS Company is informeel en relaxed. Ik heb er dan ook voor gekozen om na mijn afstuderen bij HCS in dienst te gaan en ik ben inmiddels zowel met een vervolgopdracht bij mijn afstudeerklant, als bij een andere grote klant aan de slag gegaan.
Als ik terugkijk op de afgelopen periode wil ik HCS Company zeker aanbevelen als je een stage-opdracht zoekt! Dit vanwege de flexibiliteit, begeleiding en de vele uitdagende opdrachten waaruit je kunt kiezen! En natuurlijk de doorgroeimogelijkheden;)