12 February 2021

Red Hat benoemt HCS Company tot Red Hat Container Platform Specialist

Klaas-Pieter Majoor
Containerization Openshift

Red Hat benoemt HCS Company, reeds Premium Red Hat Partner, nu ook tot Red Hat Container Platform Specialist. Hiermee spreekt Red Hat haar waardering uit voor HCS Company als belangrijke partner op het gebied van succesvolle container platform implementaties.

Red Hat Container Platform Specialist

Door middel van deze status geeft Red Hat aan dat HCS Company een belangrijke adviseur is en technologisch leider op het gebied van Red Hat OpenShift voor haar klanten. Samen met Red Hat Nederland creëert, beheert en moderniseert HCS Company missie-kritische systemen van klanten. Het gebruik van open source software, open source werkwijze en cultuur staan daarin centraal.

Dick Lans, Country Manager Red Hat Nederland: “In de samenwerking met HCS Company waarderen we hun drive, kennis en ervaring op het gebied van klantimplementaties. Als consulting partner vullen zij onze diensten aan met een organisatorische blik die nodig is voor een succesvolle implementatie. Samen hebben we inmiddels meerdere Red Hat Container Platform implementaties gedaan, geheel volgens de Open Source gedachte. We hopen dat nog jaren te blijven doen.”

Het toonaangevende open source software bedrijf Red Hat is recent benoemd als beste in de wereldwijde top 8 van container platform vendoren in het  “Forrester Wave™: Multicloud Container Development Platforms Q3 2020”. Dit rapport is gebaseerd op strategie, huidige product features en aanwezigheid in de markt.

HCS Company vertrouwd met OpenShift

“Wij zien OpenShift als een van de belangrijkste toolsets in de IT industrie op dit moment” aldus Klaas-Pieter Majoor, Managing Partner van HCS Company. “Hiermee zijn we in staat om onze klanten op het gebied van ontwikkeling, deployment en draaiend houden van hun applicaties volledig te ontzorgen. In ons vakgebied van technisch applicatiebeheer een zeer relevante innovatie. We hebben inmiddels meer dan 15 klanten mogen helpen bij de implementatie van het Red Hat Container Platform.”

Een belangrijke partner voor HCS Company in dit speelveld is Ingram Micro, wereldwijd leverancier van technologie en supply-chain diensten.

Sven Groot, Global Director IBM & Red Hat bij Ingram Micro: “Wij werken graag samen met partners die de focus hebben rondom de Open Source gedachte; het volledig open en transparant werken aan kwaliteit. Of het nu gaat om onze partners, de eindklant of ons zelf: HCS Company levert wat ze belooft. Ze hebben inmiddels meerdere succesvolle implementaties van het Red Hat Container Platform mogen opleveren en we feliciteren HCS Company dan ook van harte met het behalen van deze welverdiende status van Red Hat Container Platform Specialist.”

Paul Hermans, Executive Director Cloud & Software bij Ingram Micro: “Als Ingram Micro zijn we altijd op zoek naar manieren waarbij we partners kunnen helpen om onderscheidende waarde te leveren richting de eindklant. Het optimaliseren en het transformeren van infrastructuren wordt een steeds belangrijker component. Niet leveren wat noodzakelijk is, maar kijken naar oplossingen die een infrastructuur anders kunnen inrichten waardoor je een omgeving creëert die veel efficiënter is, kosten bespaard of misschien zelfs meer business kan opleveren voor de eindklant. Dat is precies waar HCS Company mee aan de slag is gegaan. We zijn trots dat HCS Company onze partner is en de Red Hat Container Platform Specialist Status heeft behaald. Hierbij feliciteer ik HCS Company met het behalen van deze welverdiende status.”

Krachtig geheel met automation

“Alles komt hiermee mooi samen, naast het container platform maken we bij onze klanten ook dagelijks gebruik van het Red Hat Ansible Automation Platform,” zegt Jan Kappert, OpenShift Consultant bij HCS Company. “Met de opkomst van microservices en containers is automatiseren in moderne omgevingen de kern van ons werk geworden. Zonder automatisering bestaat simpelweg niet, daar zijn de volumes te groot voor geworden. Door ook de traditionele IT te automatiseren verkleinen we de kans op fouten en maken we de omgeving van onze klanten veiliger, zowel op een containerplatform als daar buiten, in de bestaande infrastructuur van onze klanten.”