29 January 2024

Observability avonturen in Fredericia: HCS'ers werken aan epische uitdagingen bij Energinet

Benoit Schipper - HCS Company
Benoit Schipper
Observability

Afgelopen week vertrok het HCS Observability team (Kaj, Stein, Ho-Yeung en Benoit) richting Billund in Denemarken voor een opwindend avontuur. En nee, helaas gingen ze niet naar LEGOLAND, want er was werk aan de winkel! Onze missie? Samenwerken met Energinet om te voorzien in hun behoeften op het gebied van Observability en Data Transformation. Benieuwd naar de werkweek bij Energinet? Benoit neemt je mee!

Op dinsdagavond arriveerden wij vol energie en klaar om onze expertise in te zetten. Maar voordat we onze tanden in de uitdagingen van Energinet konden zetten, wachtte ons een hobbelige vlucht naar Billund. Het bleek een “luchtig” begin van ons avontuur te zijn.

Lena Kamstrup Kjær, Business System Developer bij Energinet, en haar team van specialisten ontvingen ons in het nabij gelegen plaatsje Fredericia met open armen. Met een ‘work hard, play hard’-mentaliteit gingen we woensdag aan de slag. Tussen het harde werken door waren er genoeg leuke momenten en ge-rofl, waardoor de werkweek niet alleen productief maar ook fun was! Om naast Energinet ook Denemarken wat beter te leren kennen was er naast het werk ook tijd voor ‘culinaire’ uitstapjes.

Maar bovenop deze fun stond natuurlijk het helpen van Energinet centraal. Energinet had genoeg uitdagingen, maar we hadden besloten om ons de komende 3 dagen te richtten op het uitzoeken of oplossen van problemen die haalbaar waren. Hoe? We verdeelden ons in groepjes die bestonden uit HCS’ers en Energinet medewerkers om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van onze kennis en tijd om Energinet zo optimaal mogelijk te helpen. Kortom; Powered by teamwork!

De klant, Energinet, was bijzonder tevreden met de resultaten en waardeerde de toewijding waarmee we onze gezamenlijke doelen bereikten. We werkten met een leuke mix van technologieën, waaronder de complete Grafana Stack, Kubernetes, Python met andere PyODBC, datahubproject.io en verschillende epische kaart-plugins voor de Grafana Front-End. De kamer waar wij allen in werkte zoemde van de productiviteit en samenwerking en het voelde elke dag gewoon weer goed om weer aan de slag te gaan.

Als echte IT Consultants zijn we het niet altijd even eens met alles, maar tijdens deze trip was er in ieder geval één ding waar wij het overduidelijk over eens waren: de geluidskwaliteit binnen de gehuurde bedrijfswagen was “Questionable at best”. Met een HCS-knipoog naar het komische aspect van onze reis kijken we nu met een glimlach terug op de onvergetelijke IT Consultancy ervaring. Billund, Energinet, tot de volgende keer!

HCS’ers O11Y Team Extraordinair

In 2023 hebben we Energinet mogen helpen met het bouwen van een test en productie server met Grafana. Benieuwd? Bekijk vooral onze klantcase.

Bekijk de klantcase!