26 April 2021

HCS Company bundelt krachten met Axxes IT Consultancy

Klaas-Pieter Majoor
Nieuws

De bedrijven HCS Company, marktleider op het gebied van open source en Red Hat in Nederland met 60 IT-professionals, en Axxes IT Consultancy, het Vlaamse full service IT-consultancy bedrijf bestaande uit 400 professionals in België, kondigen een bundeling van krachten aan. Beide organisaties participeren nu onder de holding Tech Tribes. Dit biedt beide bedrijven de kans om versneld hun ambities als hoogwaardige IT-dienstverlener te verbreden en klanten nog beter van dienst te zijn.

Als groep versterken zij hiermee hun positie in Nederland en België, zowel op financieel als technisch inhoudelijk vlak. Beide bedrijven blijven met eigen merk, identiteit en management zelfstandig opereren in de markt.

HCS Company is Nederlandse specialist op het gebied van Technisch Applicatie Beheer (TAB), Site Reliability Engineering (SRE), Automation & Containerisation, met een sterke focus op Open Source en Red Hat. De afgelopen 6 jaar is het bedrijf gemiddeld organisch gegroeid met 20% per jaar. Het bedrijf heeft haar filosofie gericht op het écht helpen van klanten, partners en collega’s, wat diep verankerd zit in haar naam (Helping Clients Succeed), bestaansrecht en droom. HCS Company streeft ernaar om binnen de Nederlandse markt door te groeien naar een IT-dienstverlener dat legacy systemen moderniseert en heeft hierin een partner gevonden in Tech Tribes, de groep rond IT-bedrijven Axxes en Euricom. HCS Company wil organisch doorgroeien en via participaties bedrijven aan haar binden om de droom van applicatie modernisatie waar te maken.

“Het feit dat we onze klanten, partners en collega’s écht willen helpen, zit diep verankerd in ons DNA,” zegt Marko Seunninga, Managing Partner van HCS Company. “Beide organisaties zijn complementair aan elkaar op IT-kennisgebieden en in Axxes vonden we grote gelijkenissen in zowel de DNA als de cultuur. Via deze samenwerking willen we onze dienstverlening naar onze klanten verbreden en naar een hoger niveau tillen door een ecosysteem van hoogwaardige bedrijven om ons heen te verzamelen waardoor we onze klanten 100% zelf kunnen bedienen. Hierdoor zijn we in staat onze klanten nog beter te helpen door ook de vragen die nu buiten onze scope liggen op te pakken met hoogwaardige expertise.”

Axxes levert IT-expertise aan hun klanten via software engineers die digitale oplossingen ontwikkelen of system- en cloud-engineers die IT-systemen migreren. De organisatie kende de voorbije jaren een organische groei van 15 à 20 procent. Door de toenemende digitalisering voelde het bedrijf zich genoodzaakt om op verschillende domeinen de juiste kennis in huis te halen. Om aan die vraag te voldoen, versnelt de groep haar groei door participaties en overnames in België en Nederland.

“De samenwerking met HCS Company betekent een sterke aanvulling op wat Axxes doet,” zegt Benjamin Goesaerts, Managing Director Axxes IT Consultanty, “Door cross-functionele IT-teams van hoogopgeleide consultants in te zetten ondersteunen we onze klanten nog beter in de digitale uitdagingen waar ze voorstaan. Ook vervullen we onze droom om een actievere rol gaan spelen in de Nederlandse markt. De coronacrisis heeft ons geleerd dat dit het ideale moment is om door te pakken en uit te breiden naar nieuwe markten. Deze samenwerking met, en participatie in HCS Company is een nieuwe stap in dat verhaal.”