20 December 2021

HCS Company breidt Elastic expertise uit door overname Lochbook B.V.

Marko Seunninga
Elastic Nieuws

Amsterdam, 18 december 2021 -HCS Company breidt haar Elastic expertise uit door overname van het bedrijf Lochbook B.V.

Hiermee voegt HCS Company een groeiversneller toe aan haar bestaande activiteiten op het gebied van Elastic in Nederland. Alle activiteiten en de medewerkers van Lochbook worden geïntegreerd met die van HCS Company. Met deze uitbreiding ontstaat er een krachtige bron van expertise op het gebied van Elastic engineering, sales, partner management en recruitment. Deze stap is, na het behalen van de Elite partnership status, een belangrijke nieuwe stap richting marktleiderschap in Nederland. De uitbreiding van expertise en ervaring op het gebied van data visualisatie, observability en security van complexe IT-systemen en grote hoeveelheden data biedt bestaande klanten veel voordelen.

Marko Seunninga, CEO HCS Company: “Deze stap verwezenlijkt een deel van onze grotere droom: klanten helpen bij het moderniseren van hun legacy IT-omgeving. Elastic expertise past uitstekend bij onze dienstverlening op het gebied van Technisch Applicatie Beheer (TAB), Site Reliability Engineering (SRE) en Red Hat expertise. Als we iets doen dan doen we het goed: onze ambitie is de onbetwiste nummer één in Nederland worden op het gebied van Elastic en klanten daadwerkelijk vooruithelpen.”

Ruud Van Den Oosterkamp, Co-founder Lochbook: “Onze groeiambitie en focus op Elastic heeft ons de afgelopen jaren veel gebracht: een prachtig avontuur met Lochbook, gericht op data visualisatie, observability en security. Door de samenwerking met HCS Company realiseren we een groeiversneller die past bij onze ambitie. Samen vormen we een speler van formaat en bieden we onze klanten het allerbeste. We zijn enorm trots om het avontuur voort te zetten onder de vlag en het ondernemerschap van HCS Company onder de noemer HCS Elastic”

Wat betekent dit voor klanten van HCS Company? Kansen. Daar waar de onderwerpen data visualisatie, observability en security ter tafel komen, is HCS Company vanaf 2022 nog duidelijker gesprekspartner. Vragen over Elastic technology? We horen hmolet graag. De eerste projecten worden verwacht begin 2022; bestaande en nieuwe relaties van HCS kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor de verkennende gesprekken.

Martijn Möllmann, Partner Director Northern Europe Elastic: “De uitbreiding met Lochbook en het Elite partnership tussen Elastic en HCS Company biedt onze bestaande en nieuwe klanten een enorm scala aan mogelijkheden. De engineers van HCS Company en Lochbook kennen de klant als geen ander. Het toepassingsgebied en de mogelijkheden van de Elastic stack zijn enorm. We verwachten dan ook veel van deze samenwerking en kijken uit naar mooie gezamenlijke projecten”

Over HCS Company

HCS Company is Elastic Elite Partner en bouwt met de beste Elastic Engineers van Nederland aan eenvoudige en open IT. Daar waar IT betrouwbaar moet draaien en toch vernieuwd moet worden: daar is HCS Company aanwezig. Sterke speler in de lokale, Nederlandse community. Samen weten en bereiken we meer. Open is de norm. Samen maken we grote aantallen gegevens real-time beschikbaar en doorzoekbaar voor enterprise search, observability en security.

Over Elastic

Elastic is een zoekbedrijf. Als makers van de Elastic Stack (Elasticsearch, Kibana, Beats en Logstash), bouwt Elastic software die gegevens in realtime en op schaal bruikbaar maakt. Denk aan zoekfuncties in apps, websites, binnen bedrijven, logboeken, APM, metrics, beveiliging, bedrijfsanalyses en nog veel meer. Duizenden organisaties wereldwijd vertrouwen op de technologie van Elastic. Denk aan Cisco, eBay, Goldman Sachs, Microsoft, The Mayo Clinic, NASA, The NewYork Times, Wikipedia en Verizon. Elastic, opgericht in 2012 in Amsterdam, is een gedistribueerd bedrijf met Elasticians over de hele wereld. Lees meer op ​elastic.co​.