20 September 2022

Chris Lips

Chris Lips
Young Talent Programma

HCS Company vindt het belangrijk om te investeren in de IT’ers van de toekomst. En daar kan jij ook bij horen! Chris Lips ging je voor en liep stage bij HCS Company bij grote klanten als Rijksoverheid. En Chris liep niet alleen zijn stage bij ons, maar werd ook al ingezet bij onze klanten om hun te helpen. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees dan snel verder.

 

Mijn naam is Chris Lips, 22 jaar en ik heb mijn derdejaars- en vierdejaars stage gelopen bij HCS Company. Een van mijn docenten op Hogeschool Inholland is naast docent werkzaam bij HCS Company. Nadat hij mij introduceerde aan HCS Company en de mogelijkheden doornam met mij was de keuze al snel gemaakt, stage lopen bij HCS Company!

De stage

Tijdens mijn stage in mijn 3e jaar heb ik mij gericht op containerplatformen, met name OpenShift, en heb ik onderzoek gedaan naar beveiligingsscans. Deze scans werden vervolgens in een dashboard getoond, zodat de klant de beveiligingsstatus van het OpenShift platform in realtime kan bekijken en bepalen waar kwetsbaarheden zitten en de inrichting niet voldoet. Een hele leerzame stage, dit smaakte naar meer!

Afstudeeropdracht

Na het succesvol afronden van deze derdejaars stage heeft HCS Company mij geholpen met het vinden van een passende stageopdracht waarmee ik wilde gaan afstuderen. Het liefst in lijn met de technieken die ik in jaar 3 had leren kennen. Tijdens deze afstudeeropdracht heb ik mij wederom bezig gehouden met Cybersecurity. Ik heb voor de Rijksoverheid een Splunk dashboard mogen ontwikkelen om de status van de hardening van alle systemen inzichtelijk te kunnen maken. Dit was best een complexe opdracht met veel politiek, een groot aantal systemen en veel technische uitdagingen.

Een HCS’er komt nooit alleen

Tijdens beide stageopdrachten heb ik altijd gebruik kunnen maken van de uitstekende expertise van de HCS-collega’s. Veel technieken zijn nieuw, dit kan spannend zijn maar uiteindelijk kan je altijd bij iemand terecht met eventuele vragen. Ik heb daarnaast veel ondersteuning gekregen bij de tijdsplanning rondom mijn scriptie, waardoor ik altijd wist waar ik stond. Een mooi eindresultaat en veel extra kennis waren het gevolg!

Binnen HCS heerst een gezellige werksfeer. Het valt op dat lol in je werk voorop staat. Uniek is dat ik na mijn stages met twee andere medestudenten samen gestart ben bij dezelfde klant, in vast dienstverband bij HCS Company.
 Kies vooral voor HCS als je op zoek bent naar een uitdagende stage, prima begeleiding wilt van een bedrijf dat veel ervaring heeft met stagiairs en dat oog heeft voor jouw persoonlijke ontwikkeling!
Als ervaringsdeskundige kan je als stagiair nu ook bij ons terecht voor al je vragen;)