01. Hoe migreer je van OpenShift 3 naar 4?

Nu OpenShift 4 alweer een tijdje uit is en ook steeds meer geschikt is geworden voor on-premise implementaties (naast de verschillende public clouds), komt steeds vaker de vraag hoe je van je bestaande OpenShift 3 installatie kunt overstappen naar 4. Riemer neemt in dit blog de benodigde stappen met je door. 

02. Ansible en OpenShift - Hoe zet je een OpenShift cluster op?

Ansible en OpenShift zijn uitermate goed samen te gebruiken. In dit artikel laat Wander zien hoe je Ansible kunt inzetten om een OpenShift cluster te beheren en applicaties uit te rollen op een OpenShift cluster.

03. Een operator om te automatiseren – Hoe pak je dat aan?

Voordat je namespace, of OpenShift project, klaar is voor gebruik heb je acties die je met de hand moet uitvoeren. Hoe kun je dit eenvoudig automatiseren? Vincent legt het uit in dit blog

04. Ansible en OpenShift: Hoe rol je automatisch applicaties uit?

Hoe rol je een Python applicatie uit op basis van Flask en Gunicorn? In dit blog Wander legt uit hoe je met Ansible het uitrollen van een applicatie, inclusief het bouwproces, gemakkelijk automatiseert.

05. OpenShift: Codeready Containers Installeren

In deze video laat Wander zien hoe je gemakkelijk een volledig OpenShift cluster in één VM op je laptop/desktop kunt installeren. Ideaal voor snelle testen en ontwikkelen onderweg.

06. Ansible: Basis Introductie Ansible Inventories

In deze video geeft Wander Boessenkool een basis introductie van Ansible Inventories. Hoe ga je ermee aan de slag? Welke verschillende manieren zijn er en wat zijn de voor- en nadelen per methode?

07. Variable Precedentie en Ansible

In deze video bekijken we op welke niveaus Ansible variabelen gezet kunnen worden en hoe deze plekken van elkaar winnen als het om precedentie gaat.