Public Cloud

Public Cloud zijn data centers die beschikbaar worden gesteld voor grote aantallen gebruikers via het internet. Public Cloud stelt organisaties in staat om op ieder moment toegang te krijgen tot servers, applicaties, data en zelfs volledige werkplekken.

foto_element-05-1

Waarom de Public Cloud?

In de Cloud zijn alle bestanden of gegevens real time beschikbaar voor alle medewerkers binnen je organisatie. Het voordeel voor bedrijven is dat er dus niet eerst flink geïnvesteerd hoeft te worden in dure ICT apparatuur. Naast real time beschikbaarheid heeft iedere medewerker ook direct de juiste versie van bestanden of gegevens. Allemaal ter voordelen van de samenwerking, productiviteit en creativiteit van de medewerkers.

De Public Cloud zorgt er dus voor dat er geen investeringskosten of opstartkosten komen kijken bij het laten groeien van je organisatie. Geen kostenposten zoals licenties of fysieke servers. Je betaalt eenvoudig naar gebruik. 

Is de Public Cloud ook veilig?

Met een Public Cloud wordt er een veilige data opslag gegarandeerd door de hoge security eisen die er worden gesteld. Je server staat niet op kantoor maar in een zwaar beveiligd datacenter die overal voor jou en jouw collega’s bereikbaar is.

Wat kan ik met een Public Cloud?

Een Public Cloud kan voor veel verschillende doeleinden worden ingezet. Bijvoorbeeld als webserver voor een website. Dit geeft als voordeel dat de verschillende taken van een website verdeeld kunnen worden over meerdere virtuele servers en dat een server snel kan worden uitgebreid. Een virtuele server is dan te gebruiken als een database server en een data server.

Meer weten over AWS en wat wij hierin voor jou kunnen betekenen? Bekijk de pagina van HCS Cloud People.

Amazon Web Services (AWS)

HCS Cloud People is gespecialiseerd en ondersteunt jouw reis naar de cloud met AWS Cloud technologie. Op basis van de door ons aangeboden dienstverlening zijn wij in te schakelen bij vraagstukken op de volgende gebieden.

Het Design

Het ontwerp van je AWS cloud infrastructuur is cruciaal in het laten slagen van een project. Wij hebben alle kennis in huis om te zorgen dat je omgeving op de juiste manier gesegmenteerd wordt, zodat teams elkaar niet in de weg zitten ook als ze afhankelijk zijn van elkaar.

DevOps

Samenwerken, high velocity teams, sprints, Safe, KPI, error budgets, ceremonies en PI’s allemaal termen die misschien wat vraagtekens oproepen. Niet voor onze diehard team players, die vinden samen aan de beste oplossing werken het mooiste wat er is. Dit is niet voor niets de manier hoe alle open source projecten tot stand komen :)

Security

Of het nu gaat om het voldoen van een industrie standaard zoals PCI DSS, ISO of CIS, bij HCS Cloud People gaan we er pragmatisch mee om. We  zien dit als een mooie uitdaging om automatisch aan de richtlijnen te voldoen. Met behulp van automatisering maken we stappen zodat je teams niet geremd hoeven te worden in hun werkzaamheden.

Performance

Het web heeft de afgelopen 40 jaar niet stilgestaan. De verwachtingen van klanten die steeds snellere websites gewend zijn is dan ook hoger dan ooit. Als je TTFB niet onder de 200 ms is op een landingspagina, dan voelt het waarschijnlijk al langzaam voor je bezoeker. Performance is op veel manieren te creëren, ook als je de bestaande omgeving wil verbeteren. Vaak kan dat ook nog een kostenreductie opleveren.

Cost

De nieuwe stijl van kosten is gebaseerd op gebruik, en dan niet per server of per maand maar per seconde, per MB, per transactie of per bericht. Deze nieuwe afrekenmodellen zijn even wennen en kunnen als er verkeerd mee omgegaan wordt tot hoge kosten leiden. Wij focussen op slimme technieken om je verbruik automatisch te schalen naar je behoefte, zodat je nooit te veel betaald.

Verschillende manieren hoe we samenwerken

01. Resourcing

  • Tijdelijke inzet, blijvende impact. Een AWS engineer van HCS Cloud People vergeet je niet snel. Zeer ervaren. Super gemotiveerd. Vakidioot. Tikkeltje bijzonder. Hij brengt je een stap verder.

02. Consulting

De ervaring spat er vanaf! Wij zijn allround: Been there, done that. Gebruik onze kennis bij specifieke, afgebakende onderwerpen en voorkom dat je het wiel zelf gaat uitvinden.