Verandering is de enige constante

Het maakt niet uit waar we zijn of wat we doen. Onze werkwijze herken je direct. We kunnen simpelweg niet anders. Zo zijn wij nu eenmaal.

01. Wij geloven in vernieuwing in continuïteit.

Verbeteren, vernieuwen en innoveren is leuk om te doen. Verlies alleen de continuïteit niet uit het oog. Stabiliteit, beschikbaarheid en veiligheid vormen een basishygiëne. Als dat er niet meer is, dan hoeft de rest ook niet meer. Continuïteit is dus een gegeven. Van daaruit gaan we gave dingen doen, dus vernieuwen.

02. Wij realiseren continuïteit in vernieuwing

De levensduur van jouw producten en diensten wordt steeds korter. Omloopsnelheid neemt toe. Niets doen is geen optie. Wat gisteren modern was is vandaag alweer oud. Vernieuwingen komen vaker, sneller. We hebben dus één zekerheid, er is continuïteit in vernieuwing. Hoe snel kan jouw organisatie verandering absorberen? En Jij? Wij kiezen voor enterprise open source. Zo krijg je snelheid én continuïteit. Geen kopzorgen meer. Continuïteit in vernieuwing.

03. Wij denken niet in ontwikkeling en beheer.

Jarenlang maakt iedereen al dit onderscheid. Toch werken beiden aan hetzelfde product, aan dezelfde doelen, hetzelfde resultaat. Dan is het toch beter om ons verantwoordelijk te voelen voor het geheel? Noem het DevOps. Noem het Site Reliability Engineering. Wij noemen het, denk gewoon niet in het verschil, maar in gezamenlijke.

04. Wij vinden de balans tussen democratie en dictatuur.

Hoe moeilijk is het om verandering in jouw organisatie door te voeren? Als afdwingen vanuit de top niet werkt. In organisaties zijn we de dictaturen wel ontgroeid. Is de werkvloer dan de baas? Zij weten wat er moet gebeuren en verstouwen al het werk. Het antwoord ligt spreekwoordelijk in het midden. Combineer richting van boven met de veranderkracht van binnenuit. Dan vinden we de juiste balans.

05. Wij zijn overtuigd van de kracht van de community.

Waar je ook werkt, wat je ook doet, de meest slimme mensen werken altijd elders. En een groep weet meer dan de som van de individuen. Twee waarheden als een koe. Deze waarheden gelden wel als de sleutels van het succes van Open Source. Ze zijn de basis van communities. Het inzetten van communities kan ook uitstekend in organisaties. Ook overtuigd? Geef een impuls aan het delen, verrijken en borgen van jouw kennis!

06. Wij werken met mensen

Natuurlijk werken wij nu eenmaal in een wereld van techniek. Maar het is nooit de techniek die verandering succesvol maakt. Het zijn de mensen die het doen. Samenwerken. Samen gaan we om gebaande paden heen. Pakken we de bestaande IT aan. Stellen we de werkwijze ter discussie. Samen genieten van de reis in plaats van alleen het resultaat. Geen theoretische academische “business transformation”. Nee, gewoon dingen anders doen. Slimmer. Samen. Open. Hoe? Er is niet één manier die altijd werkt.

07. Wij gieten niets in beton

Dit hebben we zo vaak fout zien gaan. Er is altijd wel iemand die denkt dat bij de start het hele traject te over zien is. Sterker nog, volledig ingepland en geregeld kan worden. Tijdens de uitvoering blijkt niets minder waar. Herkenbaar? Giet dan ook niets in beton. Wij leren altijd gaandeweg het traject. Doen altijd nieuwe ervaringen op. Als we hier ruimte voor houden, dan kunnen we zelfs een ontdekkingsreis met elkaar maken.

08. Wij innoveren alleen als het waarde oplevert

Innoveren is mooi, leuk en gaaf. Toch? Because we can! Natuurlijk moeten we ons maximaal laten inspireren door de innovaties. Alleen is het altijd nuttig? Verstandig om te doen? Nee! Innoveren heeft alleen maar zin als het waarde oplevert, business value wel te verstaan. En onthoud, de legacy van vandaag is de innovatie van gisteren. Dus weet wat je doet.

09. Wij automatiseren alles wat los en vast zit

Liever lui dan moe. Zo luidt een welbekende uitdrukking. Deze hebben wij goed ter harte genomen. Als iets vaker uitgevoerd moet worden, dan automatiseren wij het. Naast dat we het dan niet opnieuw hoeven te doen, is het ook nog eens minder foutgevoelig. En sneller. En handiger. En overdraagbaar. En …