HCS OPENSHIFT INSTALLER 

Het installeren van OpenShift kan soms, vooral in een enterprise omgeving, moeilijk zijn. Maar dat hoeft het zeker niet te zijn! Zeg hoi tegen onze HCS OpenShift Installer.

hcs-openshift-install-1

Waarom is het tijd voor de HCS OpenShift Installer?

Als je werkt in een enterprise omgeving moet je vaak terugvallen op een User-Provisioned-Infrastructure (UPI) installatie van OpenShift. Dit brengt een nadeel met zich mee. Bij de installatie van OpenShift met UPI komt veel handwerk kijken en dit maakt de kans op fouten groter. 

Ook als je wel een meer geautomatiseerde Installer-Provisioned-Infrastructure (IPI) installatie kunt doen wordt je cluster nauwelijks geconfigureerd, met als gevolg (handmatige) vervolg acties.

Tijd om hier verandering in te brengen! 

Wat is de HOI?

HCS OpenShift Install (playbooks) hebben als doel om het installeren en configureren van OpenShift met User Provisioned Infrastructure (UPI) makkelijker te maken. Het is een sterke set van Ansible playbooks bestaande uit twee delen:   

  • openshift_install.yml
    Een playbook om een OpenShift cluster te installeren of uit te breiden. 
  • openshift_config_gitops.yml
    Een playbook dat een OpenShift cluster configureert met de OpenShift GitOps Operator (ArgoCD) en Bitnami Sealed Secrets. 

Voordelen

Geen verrassingen

HOI biedt je keer op keer identieke, herhaalbare, installaties die zijn geconfigureerd op identieke, herhaalbare wijze. Omdat alle clusters op dezelfde manier zijn uitgerold en zijn geconfigureerd op basis van GitOps principes, zijn er geen verassingen bij het omschakelen tussen clusters.

Simpelweg je Ansible Inventory vullen, playbooks draaien, en je nieuwe cluster is al weer bijna klaar voor productie. 

Open Source

De HCS OpenShift Installer is volledig Open Source. Maak dus vooral gebruik van de HOI en denk mee om de Installer nog beter te maken. Issues rapporteren, Feature Requests indienen of zelfs je eigen code via een Merge Request aanbieden. Iedereen is welkom om HOI nog beter te maken.

qr OpenShift installer

https://gitlab.com/hcs-company/hcs-openshift-install

De HCS heroes achter de HOI

HOI heroes