Nieuws

16-jan-2020

Even voorstellen: nieuwe collega Hette Jeroen Visser

hette jeroen visser hcs

Nieuwe topper aan boord 

2020 is begonnen en we kunnen direct een nieuwe medewerker verwelkomen: Hette Jeroen Visser! Graag stellen we Jeroen verder aan jullie voor door middel van een kort interview zodat jullie hem meteen wat beter leren kennen.

Met Jeroen hebben we wederom een kanjer op het gebied van Open Source & Linux mogen toevoegen aan ons A-team. Jeroen heeft lekker veel ervaring met verschillende linux distributies, is Open Source liefhebber en ervaren Solu

tion Architect. Met name op het gebied van storage, virtualisatie en meer public cloud omgevingen als Azure, AWS VMWare en Google Cloud leeft hij zich graag uit :) Troubleshooting, security assessments, automated provisioning, software defined storage? Allemaal interessant voor Jeroen.

Met zijn brede kennis van firewalls, netwerken, platformen, cloud, operating systems én solution architectuur zijn we blij dat 'ie bij ons is komen werken! Vanaf de 1e dag dat 'ie kwam is hij gestart in het speciale ANWB-troubleshoot team met Benoit, Thijs en Niels en heeft hij zich gelijk mogen bewijzen :-) Welkom Jeroen!     

Hoi Hette Jeroen. Welkom bij HCS Company! Vertel eens iets over jezelf

Ik ben Hette Jeroen Visser, 42 jaar oud en woon in Alkmaar samen met mijn vrouw en twee kinderen, een dochter van 4 en een zoon van bijna 1.

Zit je al lang in de IT? Wat is je achtergrond?

Ik heb een elektrotechnische achtergrond. Ik ben afgestudeerd aan de TU Delft met als afstudeerproject embedded Linux devices. Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan in de ICT als security engineer en ben daarna de Open Source ingerold.

Inmiddels zit ik al meer dan 12 jaar in de Linux en Open Source business. De afgelopen twee jaar was dit als cloud solutions architect.

Waarom heb je voor HCS Company gekozen?

Als cloud solutions architect miste ik de technische uitdaging. Ik was op zoek naar een partij die deze uitdagingen kon bieden. Dat is HCS Company geworden. Vooral de focus op Red Hat diensten spreekt mij erg aan.

Wat ga je bij HCS Company doen?

Bij HCS hoop ik klanten te kunnen helpen met het inzetten van Open Source (met name Red Hat) producten in hun infrastructuur. Door mijn brede kennis en ervaring kan ik een meerwaarde zijn voor klanten met diverse en gevarieerde omgevingen.

Wat is jouw visie op IT?

Ik ben van mening dat IT open en transparant moet zijn. Dit houdt in dat open standaarden essentieel zijn voor een goede IT infrastructuur. Daarnaast is het belangrijk niet afhankelijk te zijn van één of meerdere vendoren. Een goede manier om dit te bereiken is het inzetten van Open Source software. Hiermee kan continuiteit en interoperabiliteit worden gegarandeerd. 

Waar kunnen we jou vinden buiten het werk? Oftewel; waar word je blij van?

Mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk aan mijn gezin te besteden. Daar word ik blij van.

Op de website kunnen we jou vinden als ‘Mr. FOSS Fisherman’, leg uit…

FOSS staat voor Free and Open Source Software. Omdat het gebruik van Open Source Software in mijn ogen essentieel voor een goede IT infrastructuur is dat waar ik mij het liefst mee bezig houd. En Fisherman verwijst uiteraard naar mijn achternaam Visser. 

hette-jeroen-visser-1

 


 
Laat een reactie achter