20 September 2022

Thijs Gravestijn

Thijs Gravestijn
Young Talent Programma

HCS Company vindt het belangrijk om te investeren in de IT’ers van de toekomst. En daar kan jij ook bij horen! Thijs Gravestijn werkt inmiddels al ruim anderhalf jaar bij HCS Company, maar is begonnen met een stage bij HCS Company. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees dan snel verder.

Tijdens mijn studie Informatica aan Hogeschool Inholland kwam ik via de Linux lessen die door Yuri (HCS-collega) als gastcolleges worden gegeven in contact met HCS Company. Ik was op zoek naar een derdejaars stageopdracht, in de richting van Linux, applicaties en containers. Na het eerste contact met HCS Company was de klik meteen goed. Al vrij snel was de stageopdracht bepaald!

Mijn stage: jaar 3

Ik heb destijds onderzoek gedaan en een POC uitgevoerd naar de inzet van de RedHat application Migration Toolkit. Deze stage beviel beide partijen zo goed dat ik ook mijn afstudeerstage besloot te lopen bij HCS Company! Bij een van de klanten (TNO), heb ik mijn afstudeerstage in samenwerking met HCS Company uitgevoerd. Hierbij heb ik een applicatie migratie naar OpenShift (het RedHat containerplatform) uitgevoerd. De werkzaamheden, klanten, sfeer en collega’s waren inmiddels allemaal bekend, het voelde vertrouwd, waarna ik ook heb besloten na mijn afstuderen bij HCS in dienst te treden.

Hoe is het nu?

Inmiddels ben ik nu ruim anderhalf jaar fulltime in dienst bij HCS Company en heb ik geen moment spijt gehad van deze stap. Elke dag los ik uitdagende problemen op en werk ik met moderne technieken en superfijne collega’s die ik altijd om hulp kan vragen.

De werksfeer binnen HCS Company is super. Bij je stageopdracht werk je altijd met moderne technieken waardoor je veelt leert. De begeleiding is erg prettig en goed. Je wordt dan ook niet aan je lot overgelaten, maar krijgt alle ondersteuning die je nodig hebt!
Klinkt het te mooi om waar te zijn? Bel mij gewoon even op, dan vertel ik mijn ervaringen persoonlijk! Of ervaar het zelf;)