Nieuws

7-apr-2020

Even voorstellen: nieuwe collega Wim Jaap van Vliet

wim jaap van vliet hcs company

Vanaf april mogen we een splinternieuwe collega verwelkomen bij HCS Company: Wim Jaap van Vliet! WJ is security & hardening expert met uiteraard- een stevige dosis Red Hat ervaring. Ook bij hem legden we een paar korte vragen voor, zodat jullie hem gelijk wat beter leren kennen. Lees hieronder zijn antwoorden op ons interview.

Sinds een kleine week is Wim Jaap van Vliet ons komen versterken! Vorige week donderdag had ‘ie zijn eerste vuurdoop en kennismaking tijden onze virtuele borrel, hopelijk is ie niet geschrokken van onze vakidiotie 😊.

Zijn interesse? OpenShift, Kubernetes, gave projecten bij klanten doen. You’ve come tot the right place! 

Hoi Wim Jaap. Welkom! Vertel eens iets over jezelf…
Ik ben Wim Jaap van Vliet, bijna 34 en ik woon in Wageningen met mijn vrouw, zoontje en twee honden; een ruwharige dwergteckel en een Friese Wetterhoun. Ik noem mezelf administratief Fries, omdat ik wel geboren ben in Friesland, maar opgegroeid ben in Wageningen.

Zit je al lang in de IT? Wat is je achtergrond?
Eind november 2008 ben ik in de IT begonnen bij een MKB als allround systeembeheerder. Allround betekende daar dat alles met een draadje viel onder IT, dus dat is een hele mooie leerschool geweest op het gebied van werkplekbeheer, serverbeheer, netwerkbeheer en telefoonsystemen. Eigenlijk alles dus!

Omdat mijn passie vooral bij Open Source en Linux lag had dat vooral de focus, en kregen we er steeds meer op Linux gebaseerde systemen bij. Gezien deze passie had ik mezelf hiervoor gecertificeerd tot LPIC-3 niveau, en ben ik in 2016 begonnen bij CRI Service als Linux Consultant om mezelf meer te focussen op Red Hat / Linux producten, security en Kubernetes.

Waarom heb je voor HCS Company gekozen?
Het idee van een hechte kleinere club sprak mij aan en daarnaast ook de manier hoe HCS Company zichzelf profileert naar klanten toe. Als een team met experts met 1 doel, het blij maken van de klant.

Wat ga je bij HCS Company doen?
Mijn brede technische kennis inzetten bij klanten om ze te helpen van uitdagingen waar ze tegenaan lopen, voornamelijk op het gebied van Open Source / Red Hat, Cloud en Security.

Wat is jouw visie op IT?
IT moet de mens dienen en niet een doel op zich zijn. 

Waar kunnen we jou vinden buiten het werk? Oftewel; waar word je blij van?
In-en-om het huis, achter een laptop of met mijn gezin. Daarmee ga ik ook redelijk vaak naar verschillende musea in Nederland.

Waarom ben je zo dol op dit vak?
Computers zijn al van jongs af aan een hobby voor mij. Dus ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt en heb daar nog steeds altijd plezier in. Het analyseren en oplossen van problemen maakt het altijd veelzijdig waardoor het nooit gaat vervelen.

Op de website kunnen we jou vinden als ‘Hardening Hero’, leg uit…
Security is voor mij een passie en ik zie het als “normaal” om vanaf het begin van de levenscyclus van een applicatie of systeem na te denken over de beveiliging ervan. Ook ben ik altijd op zoek naar beveiligingsproblemen in de software of scripts waar ik mee werk, om ze te verbeteren en de security awareness van collega’s te verhogen. Vandaar de titel “Hardening Hero”!

Je bent van harte welkom Wim Jaap, op naar mooie avonturen!


 
Laat een reactie achter