Nieuws Helden

17-jun-2021

Even voorstellen: nieuwe collega Thijs de Werdt

Graag stellen we onze nieuwe collega Thijs de Werdt aan je voor! Een enthousiaste en ambitieuze IT'er die niet kan wachten om zijn werkervaring nog verder uit te bouwen en bij diverse klanten in verschillende IT omgevingen aan de slag te gaan. En hierin ook zijn ondernemerschap skills te ontwikkelen. Thijs, super leuk dat je aan boord bent!

Hoi Thijs. Welkom! Vertel eens iets over jezelf...

Ik ben Thijs de Werdt, aangenaam! Ik ben 28 jaar. Ik ben al vanaf kinds af aan niet weg te slaan bij computers en techniek. Ik heb dan ook een erg leuke tijd gehad op mijn middelbare school ‘UniC’, waar we alles op computers deden. 3 jaar geleden ben ik afgestudeerd als innovatiewetenschapper aan de UU, hier heb ik mij voornamelijk gericht op duurzaamheid en de energietransitie. Sindsdien ben ik mij toch volledig gaan focussen op de IT, Linux en automation in het bijzonder.

Zit je al lang in de IT? Wat is je achtergrond?

Ik werk nu bijna 3 jaar fulltime in de IT. Na mijn studie als innovatiewetenschapper had ik de behoefte om in plaats van innovatie te faciliteren, hier meer zelf hands-on mee aan de slag te gaan. Toen ben ik gaan kijken naar wat goed bij mij past en kwam ik uit bij mijn eerste werkgever in de IT. Hiernaast heb ik na mijn studie nog een rol als externe consultant vervuld bij een bedrijf dat actief is in vastgoedonderhoud voor woningcorporaties. Hier werkte ik in feite aan een groot innovatieproject waar ik al tijdens mijn studie als stagiair mee begonnen was.

Waarom heb je gekozen voor HCS Company?

Bij HCS Company heb ik het idee dat er echte toppers werken. Ondanks dat het misschien fijn is als je één van de slimste koppen in je omgeving bent, is dat niet persé het meest bevorderlijk voor je ontwikkeling. Hoewel HCS Company dus misschien een beetje buiten mijn comfortzone valt, lijkt het me voor mij op dit punt in mijn carrière de beste keuze. Daarbij spreekt de persoonlijke benadering mij erg aan. De lijntjes zijn erg kort en er is naar mijn idee relatief weinig overhead. Ten slotte passen de kernwaarden en doelen van HCS Company gewoon erg goed bij wie ik ben als persoon.

Wat ga je bij HCS Company doen?

Ik hoop gave projecten te vinden waarbij ik mij verder kan professionaliseren op het gebied van automation, containerisation en consultancy. Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s bij HCS Company en diens klanten veel te sparren over zowel de technische als organisatorische uitdagingen die op ons pad komen.

Welke ontwikkelingen die je voorbij ziet komen vind je interessant?

Vanuit mijn vorige werkgevers heb ik erg veel kennis opgedaan op het gebied van Puppet. Hoewel ik ook praktijkervaring heb met Ansible, zou ik dit nog verder willen verbreden aangezien ik zie dat de populariteit hiervan erg groot is en Ansible een dominante positie aan het verwerven is. Ook zie ik in containers en cloud zowel mogelijkheden en gevaren voor eerdergenoemde automation tools. Ik ben ontzettend benieuwd hoe deze technieken het IT landschap gaan veranderen. Uiteindelijk ben ik niet getrouwd met ‘mijn’ automation tools, en zal ik zeker ook mijn focus verleggen in situaties wanneer ik denk dat andere oplossingen beter / efficiënter zijn. 3 van mijn RHCA certificaten zijn container gerelateerd en ik sta dus zeker open voor meer praktijk ervaring op dat gebied.

Wat vind je zo leuk aan dit vak?

De enorme complexiteit (niet alleen technisch) en de mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen. Ik heb als persoon veel uitdaging nodig en dat is in dit vak zeker te vinden. Ook houd ik van efficiëntie, wat mede maakt dat ik het zo leuk vind om te automatiseren. Het geeft een kick om te zien dat iets dat eerst 2 weken duurde, later met een muisklik geregeld kan zijn.

Waar kunnen we jou vinden buiten het werk? Oftewel; waar word je blij van?

Ik ben een echt zomer mens. Ik vind het bijvoorbeeld, vooral nu het mooier weer wordt, erg leuk om te gaan varen. Hiervoor heb ik een paar jaar geleden mijn vaarbewijs gehaald. Verder ben ik vaak in de sportschool, waar ik ook echt van geniet. Verder ga ik graag dagjes weg met mijn vriendin, of ga ik klussen aan ons huis (genoeg te doen).

Op de website kunnen we jou vinden als Red Muscle Cramp, leg uit…

De laatste jaren ben ik regelmatig een (over)enthousiaste aanwezige in de sportschool. Vandaar ook mijn nickname: ‘Red Muscle Cramp’. Het ‘Red’ gedeelte slaat natuurlijk op mijn toewijding aan Red Hat. Eind vorige maand heb ik na ruim een half jaar zwoegen mijn RHCA gehaald.

Van harte welkom bij Thijs!


 
Laat een reactie achter