Nieuws

2-jun-2020

Even voorstellen: nieuwe collega Sjoerd Jeurissen

Per vandaag mogen wij Sjoerd Jeurissen bij de club verwelkomen! Sjoerd is voor een aantal van onze collega’s geen onbekende. Zij werken al een tijd samen bij het TAB-VM team van Rijkswaterstaat.

Door de jaren heen: van softwareontwikkelaar naar volwaardig Linux specialist. Sjoerd begrijpt dus als geen ander beide werelden. En het liefste wat Sjoerd doet, alles automatiseren met Ansible! Docker, Kubernetes zijn hem al bekend. De volgende stap is OpenShift. En dat maakt Sjoerd een zeer waardevol lid van ons team! En wie Sjoerd is, dat lees je hieronder. Foto volgt ;).

Hoi Sjoerd. Welkom! Vertel eens iets over jezelf...
Ik ben Sjoerd Jeurissen, 44 jaar, getrouwd met Esther en vader van twee dochters Bente (14) en Marit (11). Ik ben opgegroeid in het Limburgse Linne, maar ik woon inmiddels al 15 jaar in Schiedam.

Zit je al lang in de IT? Wat is je achtergrond?
Ik ben al sinds mijn 9e met computers bezig, destijds begonnen met de fameuze Commodore 64 met al zijn spellen. Gaandeweg wilde ik ook steeds meer van het systeem zelf leren. Ik had toen nog niet direct het idee om daar later mijn werk van te maken. Aanvankelijk zou ik de opleiding Bedrijfseconomie gaan volgen, maar toen ik in het 1e jaar HBO met programmeren in aanraking kwam vond ik dat al snel veel leuker. Zo heb ik gekozen voor een studie Bedrijfskundige Informatica.

Ik ben begonnen als software engineer voor het Windows platform, voornamelijk Visual Basic, C# en SQL Server. Na ongeveer 10 jaar kreeg ik steeds meer interesse in Linux en verschoof ook de focus meer richting beheer en infrastructuur. Ik ben toen thuis met Linux aan de slag gegaan en ben toen stap voor stap steeds dieper onder de motorkap gaan kijken. Ik heb me in die periode tevens gecertificeerd in LPIC-1, 2 en 3 en uiteindelijk de stap gezet naar volwaardig Linux engineer. Ik ben in 2018 via mijn vorige werkgever vrijwel direct bij Rijkswaterstaat als klant begonnen. Daar heb ik een aantal collega HCS'ers leren kennen.

Waarom heb je voor HCS Company gekozen?
In mijn periode bij Rijkswaterstaat heb ik veel positieve verhalen gehoord over HCS Company :-) Het is een sterk bedrijf met een interessant klantenbestand, uitdagende opdrachten en een leuke informele sfeer. Dat zijn allemaal zaken waar ik veel waarde aan hecht.

Wat ga je bij HCS Company doen?
Ik wil graag klanten een stap verder helpen met hun automatisering. Mijn technische voorkeur gaat uit naar automation en containers. Momenteel ben ik bezig mezelf in te werken op OpenShift en ik wil mijn kennis en ervaring op het gebied van Red Hat nog verder verbreden en uitdiepen.

Wat is jouw visie op IT?
IT en met name automatisering is bedoeld om het de mens makkelijker te maken. Er zijn zoveel processen die geautomatiseerd kunnen worden, dat moet je zoveel mogelijk benutten.

Waar kunnen we jou vinden buiten het werk? Oftewel; waar word je blij van?
Ik hou van de kleine dingen in het leven. Samen zijn met het gezin, wandelen en fietsen zijn activiteiten waar ik vaak veel voldoening uit haal. Daarnaast lees ik ook graag vakliteratuur om op de hoogte te blijven.

Waarom ben je zo dol op dit vak?
IT is een vakgebied wat altijd in beweging is, je leert continue nieuwe dingen bij. Daarnaast zijn er vaak tal van mogelijkheden om een probleem op te lossen en het is de kunst om dat op een (voor mij) zo goed mogelijke manier te doen. Ook is geen dag hetzelfde, die afwisseling vind ik erg leuk.

Op de website kunnen we jou vinden als 'Commandline Enthusiast', leg uit...
Ik hou ervan om op de commandline te werken, omdat dat je ertoe dwingt goed na te denken over wat je doet en je op die manier het systeem goed leert kennen.

Welkom bij de club Sjoerd! 

sjoerd-jeurissen-hcs-company


 
Laat een reactie achter