Nieuws

4-feb-2020

Even voorstellen: nieuwe collega Riemer Palstra

riemer palstra hcs company

Februari begint gelijk goed met het verwelkomen van een nieuwe topper bij HCS Company: Riemer Palstra! Door middel van een korte interview stellen we hem graag aan jullie voor.

Mooi nieuws! Red Hat Riemer komt ons versterken! Anders dan zijn naam doet vermoeden komt hij niet uit Friesland maar uit Rotterdam :) We zijn super blij dat Riemer HCS Company is komen versterken als Senior DevOps Engineer, Linux & OpenShift Consultant en Red Hat Certified Architect in Infrastructure (RHCA, RHCE, RHCSA, Ansible, Diagnostics & Troubleshooting, Docker, OpenShift, OpenStack, Satellite 6, Security). En ook nog eens AWS Certified Solutions Architect - Associate. Pffff... 

Zijn CLV-2 certificaat (Certified Leuke Vent) toont aan dat hij naast grandioze kwaliteiten ook nog eens "gewoon" een hele leuke vent is :-) Leuke bijkomstigheid: Riemer valt met z'n neus in de boter: HCS heeft een mooi OpenShift project gescoord in zijn woonplaats waardoor hij (niet nodig, maar toch...) kruipend naar zijn opdrachtgever kan voor een supergaaf project met OpenShift!  

Hoi Riemer. Welkom bij HCS Company! Vertel eens iets over jezelf...
Ik ben Riemer Palstra, 39 jaar en ik woon in Rotterdam. Mijn naam heeft Friese roots, en dat zie je natuurlijk meteen aan me. Mijn vriendin is Bianca Toeps, webdeveloper, fotograaf, blogger en schrijver van het boek “Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit”.

Zit je al lang in de IT? Wat is je achtergrond?

Al toen we op de middelbare school zaten heb ik met een klasgenoot/vriend een webdesign- en webhostingbedrijf opgericht. Dat was 9 september 1999 (9-9-99) en dus zit ik al meer dan 20 jaar in het vak! Al snel hadden we 2 servers gebouwd die ik in Hoofddorp in een datacenter mocht gaan hangen. Op 1 van de 2 installeerde ik vervolgens Red Hat Linux 6.1, waarvan ik de kit (met bootfloppy, CD-ROM en handleiding) netjes had gekocht bij Boekhandel Donner in Rotterdam. Vanaf toen stroomt er al rood Red Hat bloed door mijn aderen.

Ons bedrijfje kwam na anderhalf jaar tot een minder goed einde, maar was wel de kickstart voor mijn carrière bij verschillende ISP’s (Genuity, Demon Internet, IS Interned Services), daarna Nedstat en vervolgens 8 jaar bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) in het team achter Uitzending Gemist en NPO.nl (wat nu NPO Start en NPO Plus is geworden).

Waarom heb je voor HCS Company gekozen?

Ik wilde graag weer aan de slag bij een wat kleinere, platte organisatie waar nog vorm in te kneden is, met duidelijk oog voor de nieuwste (Red Hat) techniek, Open Source, innovatie, maar ook voor de groei en doorontwikkeling van het personeel. Ook de interessante set aan klanten, plus collega’s die Automation ademen en over Containers dromen, trokken mij richting HCS Company.

Wat ga je bij HCS Company doen?

Bij HCS ga ik klanten helpen te automatiseren en te innoveren met Red Hat / Open Source producten, zoals OpenShift en Ansible. Doordat ik naast systeembeheer en architectuur ook ervaring heb met applicatiebeheer, netwerkbeheer, datacenters, maar ook met ondernemen, wil ik voor elke klant de juiste oplossingen vinden, ontwerpen en bouwen. Niet alleen qua techniek, maar ook qua organisatie. En niet alleen voor de systeembeheerder, maar ook voor een Developer, Product Owner of eindgebruiker.

Wat is jouw visie op IT?

IT moet mensen helpen, ondersteunen, van dienst zijn, en dus niet een remmend effect hebben. Het moet je in staat stellen om snel stabiele, schaalbare en veilige omgevingen te bouwen, te onderhouden, maar ook weer af te breken als ze niet meer nodig zijn. En verder vind ik dat je altijd bezig moet zijn jezelf weg te automatiseren. Er komt vervolgens altijd weer ruimte voor nieuw werk, wat je vervolgens ook weer mag automatiseren.

Waar kunnen we jou vinden buiten het werk? Oftewel; waar word je blij van?

Buiten het werk om vind je me regelmatig uit eten en drinken (ik woon op loopafstand van een vestiging van Loetje), bij een concert (bijvoorbeeld van mijn favoriete band Toto), of anders in één van mijn favoriete steden: Tokio, New York, Boston, Berlijn, Londen, of gewoon Rotterdam.

Waarom ben je zo dol op dit vak?

Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken! Het is de ideale combinatie van analytisch denken, systematisch werken, logisch redeneren en dingen opzoeken op Google.

Op de website kunnen we jou vinden als ‘Red Hat Riemer’, leg uit…

Red Hat Riemer is, naast dat het lekker allitereert, ook symbool voor wat ik al meer dan 20 jaar doe: knutselen, puzzelen en vooral bouwen met Red Hat producten, zij het Red Hat Linux, Red Hat Enterprise Linux, Fedora, CentOS, Ansible, CloudForms, Satellite, OpenStack, OpenShift, noem het maar op. Hoewel ik genoeg uitstapjes richting FreeBSD, Solaris, Gentoo en Debian heb gemaakt, blijft Red Hat een terugkerend fenomeen in mijn carrière.


 
Laat een reactie achter