Nieuws

6-mei-2021

Even voorstellen: nieuwe collega Ivan Labrovic

ivan labrovic nieuwe collega hcs company

Wij zijn zeer verheugd om te mogen mededelen dat Ivan Labrovic per 1 mei het team van HCS Company is komen versterken! Ivan gaat zich bezig gaan houden met Red Hat Enterprise Linux en Automation,  evenals virtualisatie, storage en containerisatie. Graag stellen wij hem in een kort interview aan je voor.

Een “oude” bekende van HCS Company, daar waar de eerste kennismaking al enige tijd geleden plaatsvond. In de Verenigde Staten zelfs; tijdens de Red Hat Summit waar Ivan tijdens een heuse Hackathon challenge een team vormde met een van onze collega’s. Wij zijn elkaar erna niet uit het oog verloren! De passie van Ivan voor Red Hat zal een garantie zijn voor een mooi avontuur bij HCS Company.

Hoi Ivan. Welkom! Vertel eens iets over jezelf...
Hoi! Geboren Rotterdammer en pas 1 kwart eeuw samen met Tamara. We zien graag wat van de wereld en hebben ook wat langere rondreizen in Japan en in de UK gemaakt, naast onze ‘uitstapjes’ naar onder andere IJsland, Lapland, Tsjechië, Kroatië en Hong Kong. Ik speel mee in de regionale poolcompetitie met als meest belangrijkste reden het sociale contact. Af en toe ook een rondje golf, maar meestal vind je me buiten in hardloopkleding.

Zit je al lang in de IT? Wat is je achtergrond?
Na mijn afstuderen aan de Hogeschool Rotterdam, nu al weer ruim 24 jaar werkzaam in de IT. In verschillende rollen gewerkt, bij slechts 1 vorige werkgever, ben ik begonnen als softwareontwikkelaar in Cobol en Uniface (en toen al automatiseren in bash scriptjes!), technisch applicatieconsultant, dataconversie techneut in CISAM, Paradox en Access, Oracle Database beheerder en uiteindelijk beland in de wereld van Red Hat Enterprise Linux en automation.

Waarom heb je gekozen voor HCS Company?
De uitstraling en het enthousiasme wat HCS Company mij geeft en hetgeen waar het voor staat, past bij mijn persoon om te helpen waar ik kan. En waar het (nog) niet lukt, kan ik bij HCS Company de mensen en middelen vinden om me ermee te helpen. De meest bijzondere inspiratiebronnen, welke mij het “Red Hat”-licht toonden, waren de Red Hat Partnerconferenties en een Red Hat Storage masterclass in Barcelona. Toen wist ik het zeker: Red Hat / open source is mijn ding. 

Toen HCS Company bij mij aanklopte, waar ik al wat mensen van eerder had ontmoet bij events en wetende van haar Red Hat partner status, was de keuze snel gemaakt! Ja, ik had er wel even moeite mee om even een dienstverband van 24 jaar af te sluiten en elders aan de slag te gaan, maar ik heb er zin in!

Wat ga je bij HCS Company doen?
Mijn kennis / ervaring / interesse op / met / in / aan / rond Red Hat Enterprise Linux meenemend, hoop ik op infrastructuur en automation gebied mijn steentje te kunnen bijdragen aan de maatschappij. Daarnaast wil ik verder groeien als specialist op Red Hat Infrastructure componenten en staat dan ook het behalen van de Red Hat Architect status op mijn groeipad genoteerd.

​​​​​​​Wat vind je zo leuk aan dit vak?
Niets aan dit vak staat stil, en is zo gevarieerd dat er altijd weer wat nieuws te leren valt.

Heb je nog een leuke werk anekdote of les? 
Maak het niet te ingewikkeld!

Waar kunnen we jou vinden buiten het werk? Oftewel; waar word je blij van?
Hardlopen, samen met Tamara op avontuur-vakantie in Wales, rondje golfen en ontspannen in de sauna!

Op de website kunnen we jou vinden als Deconstructor, leg uit… 
Zoiets als een chef in de keuken die om bij zijn eindresultaat te komen eerst alle ingrediënten uit moet werken proeft en keurt, zo knip ik mijn werk ook meestal op in delen die afzonderlijk te behappen zijn. Alles moet uiteindelijk wel als geheel werken, maar als de ingrediënten al niet kloppen en we deze zomaar in de mixer stoppen, denk ik niet dat daar wat lekkers uit gaat komen!

Wij wensen Ivan veel succes en plezier toe en kijken uit naar een mooie samenwerking!


 
Laat een reactie achter