Nieuws Helden

10-jun-2021

Even voorstellen: Nieuwe collega Frank IJskes

frank ijskes hcs company

Super leuk nieuws! Deze maand hebben we Frank IJskes mogen verwelkomen in ons team! Frank is een ster in analyseren en verbanden leggen en heeft veel passie voor problemen oplossen bij bedrijven. Hij overziet het complete plaatje in complexe IT omgevingen en gaat dan ook graag met de partijen in gesprek hierover. Op dit moment start hij in het beheerteam van een van onze klanten met de ambitie om, na de nodige kennis en ervaring, onze klanten te gaan adviseren in diverse vraagstukken. Glad to have you! We interviewden Frank om hem beter te leren kennen.

Hoi Frank. Welkom! Vertel eens iets over jezelf...
Techniek en wetenschap vind ik al heel mijn leven leuk en boeiend. Ik had graag meer richting onderzoek gegaan in mijn leven, maar helaas is het daar nooit van gekomen. Met consultancy kom ik daar dicht bij in de buurt. Zeilen en de buitenlandrit met de motor heb ik de afgelopen tijd het meest gemist, het gevoel van samen buiten zijn. Hopelijk mag Loetje weer snel gasten ontvangen...

Zit je al lang in de IT? Wat is je achtergrond?
Ik zit al sinds 1992 in de IT, met een tussenjaar voor dienst. En ik programmeer ook al sinds ongeveer '88. Heb mezelf opgewerkt van pc plaatser en helpdesk medewerker tot consultant. Maar door omstandigheden weer terug naar beheer gegaan, waar ik toch niet mijn draai kon vinden. Het lijkt alsof de overheid het belangrijker vindt een probleem snel op te lossen dan te voorkomen, maar misschien is dit elders beter? 

Waarom heb je gekozen voor HCS Company?
HCS luisterde goed naar mijn verhaal en wensen. Ik heb met diverse mensen gesproken en ik kreeg een gevoel dat wat ik wil hier mogelijk is, iets dat ik niet vaak meemaakte. Dus ik heb de stap aangedurfd en ben erg benieuwd naar de toekomst.

Wat ga je bij HCS Company doen?
Ik begin in het beheerteam van een van onze klanten. Het is de bedoeling dat ik me weer de zaken eigen maak die nodig zijn om naar de advies-/ consultancykant te gaan. Daar is wat tijd voor nodig. En dan wat vaker met Jan gaan samenwerken.

Welke ontwikkelingen die je voorbij ziet komen vind je interessant? 
Containerisatie vind ik wel boeiend. Is dit een blijvertje, of is dit voor de komende 10 jaar een prima oplossing en gaan we daarna weer naar wat anders? Intussen zie ik het als een hele handige oplossing om flexibeler te zijn en sneller & makkelijker software te kunnen deployen. Mogelijk heeft dit impact op de licentie noodzaak voor VMware?

Wat vind je zo leuk aan dit vak?
Dingetjes uitzoeken, oplossen en door naar het volgende. Zodat we eigenlijk niet bezig zijn met hetzelfde brandje, maar uit kunnen kijken over een brandvrije omgeving.

Waar kunnen we jou vinden buiten het werk? Oftewel; waar word je blij van?
Zeilen, motorrijden, lezingen volgen van het NGL.

Op de website kunnen we jou vinden als Tinkerer, leg uit… 
Tinkerer is een vorm van fixer/oplosser voor problemen of verbeteringen. O.a. experimenteren is een onderdeel ervan.

Van harte welkom in ons team Frank!


 
Laat een reactie achter