Nieuws

4-mei-2020

Even voorstellen: nieuwe collega Jan-Willem van Wijk

jan willem van wijk hcs company

Vanaf eind april mogen we een splinternieuwe collega verwelkomen bij HCS Company: Jan-Willem van Wijk! Naast het beheren van OpenShift, alles los-en vast scripten met Ansible is hij ook liefhebber van het branden van zijn eigen koffiebonen… en het aller, aller belangrijkste: hij is net weer vader geworden!

Het was even spannend, maar we zijn heel blij dat we Jan-Willem nu dan toch hebben mogen verwelkomen bij HCS Company! Dankzij een van onze fijne klanten is er speciaal voor hem een “ontheffing” aangevraagd om toch te mogen starten in tijden van Corona. Het inwerken -op afstand- is goed gegaan en nu mag hij straks lekker aan de bak. Welkom Jan-Willem!

Hoi Jan-Willem. Welkom! Vertel eens iets over jezelf…
Ik ben Jan-Willem van Wijk, vader van twee zoons; Femme (3 mnd) en Finn (7 jr). Roos is mijn vrouw ik ben woonachtig in het prachtige Deventer. In mijn vrije tijd ben ik koffiebrander en 's winters ben ik graag op het ijs te vinden. 

Femme

Zit je al lang in de IT? Wat is je achtergrond?
Ik zit alweer 14 jaar in de IT. Ik heb een vrij brede achtergrond. Specialisaties heb ik op het gebied van netwerkinfrastructuur, Linux en Unix.

Waarom heb je voor HCS Company gekozen?
HCS Company is een bedrijf met een duidelijke visie om klanten vooruit te helpen met uitdagingen in de IT. Daarnaast vind ik het persoonlijke contact erg prettig. Ook is de setting van Meetups om kennis met elkaar te delen iets wat mij erg aanspreekt.

Wat ga je bij HCS Company doen?
Ik ga de Belastingdienst helpen met het testen van hun DBMS-omgeving. De uitdaging hier is om te zorgen dat dit meer geautomatiseerd kan gaan worden. Een leuke uitdaging om me voor in te zetten.

Wat is jouw visie op IT?
Door meer te automatiseren kun je voor een groot deel vol vertrouwen afstand nemen van de dagelijkse werkzaamheden en tijd/ruimte overhouden om vooruit te kijken. Daardoor kan je eerder ingrijpen en bijsturen waar nodig en uitdagingen in de toekomst aangaan. 

Waar kunnen we jou vinden buiten het werk? Oftewel; waar word je blij van?
In het weekend slinger ik graag de BBQ aan en brand ik wat koffie. Lekker rustig van het leven genieten!

Waarom ben je zo dol op dit vak?
Ik werk in een vak dat altijd in ontwikkeling staat waardoor ik mijzelf ook altijd kan ontwikkelen.

Op de website kunnen we jou vinden als ‘Espresso Engineer’, leg uit…
Naast IT is koffie ook een grote passie van mij. 

Van harte welkom Jan-Willem! Naast jouw IT skills zijn we stiekem alvast erg benieuwd naar jouw koffie kunsten 😉

espresso-engineer

 


 
Laat een reactie achter