Open Source Elastic

25-okt-2021

Elke dag Elastic

In ons vakgebied van Technisch Applicatie Beheer en Site Reliability Engineering werken we dagelijks met grote aantallen gegevens die we analyseren. Waarom? We zoeken naar eenvoud. We monitoren en observeren complexe ketens. Sommige systemen zijn al 30 jaar oud. Sommige slechts enkele weken. Maakt ons geen zak uit. Data is data. We houden de boel draaiend. Veilig.

Hoe? Door de data uit die systemen te consumeren. Heel veel data. Met Containerisation en Automation neemt de groei van data exponentiële vormen aan. Daarmee groeit de behoefte om snel, real-time te meten, monitoren en pro-actief te handelen. Dit is precies waar we ons mee bezig houden. Simpel overzicht creëren. 

Elastic Elite Partner 

De afgelopen jaren zijn we gegroeid als bedrijf door onze focus op (Enterprise) Open Source. Daar geloven we heilig in. Open is alles. Open techniek. Open standaarden. Open bier. Open biefstuk. Open kantoor. Gemanaged als je dat op prijs stelt. Open vertrouwen. Enfin. Het punt? Grote aantallen gegevens moeten real-time beschikbaar zijn. 

Guess what? We komen de ELK stack overal tegen. Echt overal! Waarom dan niet ook daar onze klanten mee helpen? We houden van technologie die zich bewezen heeft. Technologie die zich ontwikkelt door een open model. Daarin past Elastic perfect. We zijn er trots op dat we de hoogst haalbare partnership status toegewezen hebben gekregen: Elastic Elite Partnership. Dit schept verwachtingen! Van onze klanten, onze engineers, maar bovenal van ons zelf! 

Hoe vaak kom jij Elastic tegen?

Dat we Linux fans zijn dat is bekend. Dat je dagelijks heel veel Linux tegenkomt zonder dat je het merkt is ook bekend. Denk aan je pin betalingen, je telefoon, camera's op de weg, apparaten thuis (je koelkast?), je auto of de website die je bezoekt. Grote kans dat deze gebruik maken van het besturingssysteem Linux waar wij zo fan van zijn. Maar wist je ook dat je dagelijks bijna net zoveel Elastic tegenkomt?!

Elastic maakt grote aantallen gegevens real-time beschikbaar en doorzoekbaar, vermoedelijk zonder dat je het door hebt ook voor jou! Wat dacht je van: Netflix? ✔️. Tinder? ✔️. Uber? ✔️.T-mobile? ✔️. Zalando? ✔️. BMW? ✔️Audi? ✔️Adobe? ✔️Pfizer? GitHub? ✔️Facebook ✔️ En zo kunnen we nog wel even door gaan! 

Doorzoek alles, overal

Hoe doorzoek je 1 miljard records in 0,54 seconden? Gedistribueerd :-).Met Elastic is het super makkelijk om alle gegevens - cloud, gebruiker, end-point, netwerk, noem maar op - in slechts enkele seconden te doorzoeken, te visualiseren en te analyseren. Je voegt nieuwe gegevens toe met integraties met één klik, door de community gebouwde plug-ins en eenvoudige aangepaste connectoren.
 
Verken jaren aan historische gegevens in minuten — zonder je budget te overschrijden. Hoe? Elastic maakt goedkope objectstores zoals AWS S3, Microsoft Azure Storage en Google Cloud Storage volledig doorzoekbaar. Je rust je data-analisten uit met peta-bytes aan gegevens voor search, intelligence, rapportages en meer.
 
HubSpot Video
 
Kortom: je start eenvoudig en implementeert snel. Krachtige, moderne en real-time zoekervaringen waar je u tegen zegt. Voeg zoekopdrachten toe aan je website, cloud omgeving, containerplatform, mobiele app of intranet. Laat je creativiteit z'n vrije loop! Combineer je suf. Het complete Nationaal Archief? Alle recepten van Unilever? Alle kranten van de laatste 50 jaar gecombineerd met beursgegevens? COVID Analyses? Je kunt het zo gek niet bedenken: de gedistribueerde techniek is oneindig schaalbaar. 
 

Integraties

Door de standaard integraties ben je al snel aan de slag en indexeer je data met de webcrawler, flexibele API's, dynamische schema's en cloud connectoren. Mogelijkheden voor aanpassingen van bijvoorbeeld de gebruikersinterface zijn er uiteraard. We stemmen een elegante, natuurlijke zoekervaring af op de behoeften van jouw gebruikers.
 
security-recording-limitless-ingestion
 
 

Observeer je ketens    

Observability is essentieel voor Technisch Applicatie Beheer en Site Reliability Engineering. Ieder systeem of keten van systemen dat is ontworpen, gebouwd en in beheer genomen vraagt om actieve monitoring. Geen enkel systeem is volledig gezond. Ooit.

Met behulp van Elastic brengen we zichtbaarheid en eenvoud in de performance van de vaak zo complexe ketens. De kracht van Elastic zit 'm in de combinatie van verschillende bronnen. We combineren gemakkelijk en snel data uit logs, metrics, traces, databases, applicaties.

We bewaken de gehele keten of het nu gaat om infrastructuur, middleware, integraties, databases of applicaties. You name it! Leuke bijvangst: We lossen problemen op nog voordat ze ontstaan en elimineren afzonderlijke, verschillende systemen voor monitoring. Interesse? Elastic heeft hier een goed artikel over geschreven. 

HubSpot Video

 

Veiligheid voor alles 

Alle data verzameld? Dan wordt het pas echt lachen. Combineer preventie en detectie. Reageer snel en proactief om bedreigingen op grote schaal te bestrijden. Met gemak operationaliseren we beveiligingsscenario's: van SIEM tot malwarepreventie en van jacht op bedreigingen naar cloudbewaking.

We voorkomen malware en ransomware in je IT-omgeving. We automatiseren detectie met regels die zijn ontwikkeld door Elastic en community security researchers. We ontdekken geavanceerde bedreigingen en verminderen onnodige waarschuwingen met adaptieve machine learning-modellen. 

HubSpot Video


Generiek datamodel: Elastic Common Schema (ECS)

Of je nu aan interactieve analyse doet (zoeken, klikken, graven, visualiseren) of aan geautomatiseerde analyse (monitoring, alerting, machine learning, anomaly detection): je moet altijd data uniformeren en classificeren om er iets van te begrijpen. Zeker wanneer data uit verschillende bronnen afkomstig is, zijn er inconsistenties tussen verschillende datasets.    

ECS is een open source specificatie die een gemeenschappelijke set velden definieert met toegestane waarden en hiërarchie voor gegevens in Elastic. Door ECS vermindert de tijd die besteed moet worden aan het ontwikkelen van analytische inhoud. In plaats van elke keer opnieuw gegevensbronnen, zoekopdrachten en dashboards maken, kunnen bestaande zoekopdrachten en dashboards hergebruikt worden. ECS maakt het daarnaast ook veel gemakkelijker om analyse-inhoud rechtstreeks over te nemen van andere partijen die ECS gebruiken, of het nu van Elastic, een partner of een open source-project is.
 

Betaal voor gebruik, niet voor de data

Elastic hanteert een prijsmodel gebaseerd op resource gebruik. Dus je betaalt niet per container, host, event, query, koppeling, gebruiker of endpoint. Het toepassingsgebied van Elastic is zo enorm dat het altijd op verschillende manieren ingezet wordt. Het tellen van documenten, devices, agents of hosts is daarmee compleet onhandig. Dit is dan ook een van de redenen waarom Splunk gebruikers migreren naar de Elastic stack. De kosten stijgen explosief. Data afschalen vanwege licentiekosten is dus ook niet aan de orde. Alleen de hardware die gebruikt wordt om gegevens op te slaan, te doorzoeken en te analyseren, wordt gelicenseerd. 


Elastic Engineers

HCS Company bouwt met de beste Elastic Engineers van Nederland  aan eenvoudige en open IT. Samen vormen wij de community. Samen weten we en bereiken we meer. Open is de norm. Samen met Elastic maken we grote aantallen gegevens real-time beschikbaar en doorzoekbaar voor enterprise search, observability en security.

De oplossingen van Elastic zijn gebouwd op een open technology stack die gedeployed kan worden op een plek naar keuze, om daar direct  gebruikt te worden.elastic-partner-SI-elite-light

*Afbeeldingen, filmpjes en animaties zijn afkomstig van Elastic.co


 
Laat een reactie achter